19:33 01.11.2017

Електронний квиток у харківському наземному міськелектротранспорті діятиме з 1 грудня

2 хв читати
Електронний квиток у харківському наземному міськелектротранспорті діятиме з 1 грудня

З 1 грудня в Харкові оплатити проїзд у трамваях і тролейбусах можна буде за допомогою єдиного електронного квитка e-ticket, повідомив заступник міського голови Євген Водовозов.

"Плани наші з інвестором такі: 1 грудня - наземний електротранспорт, 1 січня підключиться метрополітен. Потрібен місяць для повного стикування всіх систем після початку роботи всіх систем", - сказав Є.Водовозов на прес-конференції в середу.

За його словами, картки для пасажирів пільгових категорій відрізнятимуться за кольором.

Є.Водовозов також зазначив, що після запуску е-ticket нинішня картка для оплати проїзду в метро не діятиме. Щоб повернути кошти, які лишилися на картці, її власнику потрібно буде звернутися до метрополітену.

Директор компанії-інвестора ТОВ "Фінансова компанія "Платіжний центр" Володимир Стариченко повідомив, що на зупинках наземного транспорту та у вестибюлях метро буде встановлено термінали, через які з кінця листопада можна буде купити єдиний електронний квиток. Вартість картки - 30 грн з урахуванням однієї зарезервованої поїздки (або в наземному транспорті, або в метро). Якщо власник картки захоче її повернути, вартість картки з вирахуванням цієї однієї поїздки буде йому повернуто. Через ці самі термінали можна буде поповнити електронний квиток на суму до 500 грн. Передбачається, що в місті буде встановлено щонайменше 320 наземних терміналів і понад 250 - у метро. Для фіксації оплати на входах у трамваях і тролейбусах, а також у вестибюлях метро буде встановлено валідатори.

"Зайшли з карткою в тролейбус, підійшли до валідатора, піднесли до нього картку - засвітиться зелена галочка, номер маршруту - і поїздка активована. Залишок коштів на картці не показується, його можна буде побачити при поповненні карти", - сказав В.Стариченко.

Як повідомлялося, 21 грудня 2016 року Харківська міськрада дала згоду на укладення інвестиційного договору з інвестором для впровадження системи "Електронний квиток" у міському електротранспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі).

"Доручити харківському міському голові від імені Харківської міської ради укласти інвестиційний договір на впровадження системи "Електронний квиток" у міському електротранспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі) м. Харкова з переможцем конкурсу з вибору інвестора – ТОВ "Фінансова компанія "Платіжний центр", - ідеться в ухваленому рішенні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА