14:55 02.10.2017

Fitch підтвердило рейтинги Києва і Харкова на рівні "B" із прогнозом "стабільний"

2 хв читати
Fitch підтвердило рейтинги Києва і Харкова на рівні "B" із прогнозом "стабільний"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) Києва та Харкова в іноземній і національній валюті на рівні "В-", прогноз за рейтингами - "стабільний", йдеться в прес-релізі Fitch.

Згідно з повідомленням, агентство також підвищило національний довгостроковий рейтинг Києва з рівня "BBB(ukr)" до "А-(ukr)".

Короткостроковий РДЕ Харкова в іноземній валюті також підтверджено на рівні "В". При цьому довгостроковий рейтинг міста за національною шкалою підтверджено на рівні "АА-(ukr)" зі "стабільним" прогнозом.

Слабке інституціональне середовище для українських місцевих і регіональних органів влади залишається стримувальним чинником для рейтингів Києва та Харкова, зазначає Fitch. Водночас підвищення національного рейтингу Києва відображає консолідацію бюджетних показників міста на тлі профіциту бюджету, тоді як рейтинги Харкова продовжують стримуватися рейтингами України і слабким інституціональним середовищем для місцевих і регіональних органів влади.

У прес-релізі зазначено, що бюджетні показники столиці стабілізуються в середньостроковій перспективі. Проте умовний ризик Києва залишається суттєвим.

"Місто надало кілька гарантій на загальну суму близько 2 млрд грн станом на середину 2017 року для підтримання проектів у сфері громадського транспорту, інфраструктури та енергозбереження. Більшість гарантованих кредитів номінована в євро та належить до двох компаній у власності міста - "Київпастрансу" та "Київметрополітену". Терміни гарантій закінчуються у 2018-2021 роках", - йдеться в прес-релізі.

У свою чергу високі умовні ризики Харкова агентство пояснює збитковістю муніципального сектора, який у місті представлений переважно компаніями ЖКГ. Місто регулярно покриває історично низькі тарифи цих компаній.

За вісім місяців поточного року Харків зібрав 69% від закладених до бюджету доходів за повний рік і здійснив 62% від річних бюджетних видатків. Це забезпечило проміжний профіцит у 454 млн грн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА