14:16 20.09.2017

Апеляційний суд надав дозвіл на затримання судді Кірєєва

2 хв читати
Апеляційний суд надав дозвіл на затримання судді Кірєєва

Апеляційний суд міста Києва надав дозвіл на затримання колишнього судді Печерського районного суду міста Києва Родіона Кірєєва з метою приведення для участі в розгляді клопотання про застосування стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як інформує прес-служба суду, 19 вересня колегія суддів розглянула подану прокурором апеляційну скаргу на постанову слідчого судді Деснянського райсуду Києва від 5 липня 2017 року, якою відмовлено в задоволенні клопотання про надання дозволу на затримання Р.Кірєєва.

За результатами апеляційного розгляду колегія суддів постановила задовольнити подану прокурором апеляційну скаргу і скасувати постанову слідчого судді Деснянського райсуду. При цьому колегія суддів постановила задовольнити клопотання слідчого Головного слідчого управління Генпрокуратури про надання дозволу на затримання підозрюваного Р.Кірєєва і надати дозвіл на його затримання.

Як зазначено в постанові, затримання Р.Кірєєва потрібне для його приведення на розгляд клопотання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялося, суддя Р.Кірєєв, який у 2011 році ухвалив вирок у "газовій справі" екс-прем'єру Юлії Тимошенко, оголошений у розшук із липня 2014 року. Обвинувачений в ухваленні завідомо неправосудного вироку (ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу) зник із Києва 2 липня 2014 року. У червні 2014 року Генеральна прокуратура передала до Верховного Суду документи про затримання та арешт Р.Кірєєва.

У листопаді 2015 року Вища рада юстиції ухвалила рішення про внесення подання про звільнення з посади судді Печерського райсуду м. Києва Р.Кірєєва, а 18 січня 2016 року президент України Петро Порошенко підписав указ про його звільнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР викрило правоохоронців із Донецької області, які безпідставно нарахували понад 2,6 млн грн бойових доплат підлеглим

"Суспільне" розширює виробництво власного контенту на "Першому" і продовжить обмін контентом із усіма учасниками марафону "Єдині новини"

Запобіжний захід для заступника міністра агрополітики Дмитрасевича збережено - Апеляційна палата

Від початку доби відбулося 37 бойових зіткнень, найгарячіша ситуація на покровському напрямку - Генштаб

Ініціатива щодо посилення української ППО вже зібрала майже мільярд євро - МЗС Німеччини

США передали Харкову спецобладнання для відновлення електромереж

В Україні активно розвивається серійне виробництво наземних дронів

Міносвіти розробило рекомендації для вишів і профтехів щодо підготовки до нового 2024/2025 навчального року

Уночі ППО знищила один БпЛА Shahed у Миколаївській області - ОВА

Пакистан організував чотири спецрейси для вивезення своїх громадян після заворушень у Киргизстані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА