09:55 02.08.2017

НЗФ застосували в околицях Водяного чотириствольні РСЗВ й імітували обстріл Старомихайлівки

1 хв читати
НЗФ застосували в околицях Водяного чотириствольні РСЗВ й імітували обстріл Старомихайлівки

Незаконні збройні формування (НЗФ) застосували в околицях Водяного Донецької області чотириствольні реактивні системи залпового вогню й імітували обстріл Старомихайлівки, повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю та координації припинення вогню на лінії розмежування (СЦКК).

"Українська сторона СЦКК повідомляє, що 1 серпня близько 8:00 НЗФ ОРДО обстріляли околиці селища Водяне поблизу Маріуполя із заборонених Мінськими домовленостями чотириствольних реактивних систем залпового вогню. Пускову установку цієї зброї бойовики зробили більш мобільною, змонтувавши її в кузові вантажівки КамАЗ. На щастя, постраждалих серед місцевих жителів немає", - йдеться в повідомленні української сторони СЦКК на сторінці прес-центру штабу АТО у Facebook у вівторок.

Крім того, як повідомляється, близько 8:15 вівторка бойовики влаштували підриви інженерних боєприпасів поблизу населеного пункту Старомихайлівка, щоб таким чином зімітувати обстріл з боку Збройних сил України.

"31 липня українська сторона СЦКК застерігала, що саме в ці дні, напередодні чергового засідання ТКГ (тристоронньої контактної групи - ІФ) у Мінську НЗФ ОРДЛО вдадуться до подібних провокацій з метою дискредитації Збройних сил України", - зазначено в повідомленні.

На думку української сторони СЦКК, обстріли мирних населених пунктів із забороненої зброї та спроби звинуватити в цьому ЗСУ "свідчать про зацікавленість керівництва ОРДЛО в подальшому загостренні конфлікту, демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідоме невиконання Мінських домовленостей".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА