11:19 28.06.2017

Україна готує конференцію країн "Нормандського формату"

1 хв читати
Україна готує конференцію країн "Нормандського формату"

Україна має намір організувати конференцію країн-членів "Нормандського формату" щодо врегулювання ситуації на Донбасі, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який перебуває в Італії з дводенним робочим візитом.

"Україна має намір організувати конференцію країн-членів "Нормандського формату" щодо врегулювання ситуації на Донбасі", - йдеться в повідомленні на сайті Радіо Свобода у вівторок увечері із посиланням на заяву глави українського МЗС у Римі.

На прес-конференції у зовнішньополітичному відомстві Італії, П. Клімкін повідомив, що телефонна конференція між головними представниками України, Росії, Німеччини та Франції має відбутися найближчим часом, "йдеться про найближчі дні".

За словами глави зовнішньополітичного відомства України, на телефонну дискусію Київ "виносить чітке питання: Росія більше не повинна мати можливості порушувати Мінські угоди".

"Москва має припинити обстріли, вивести нерегулярні війська, дозволити контроль з боку ОБСЄ на всій території Донбасу, зокрема й на українсько-російському кордоні, звільнити полонених і сприяти проведенню вільних виборів", - заявив П.Клімкін у Римі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА