11:09 15.06.2017

ЗМІ повідомляють про смерть актора Олексія Баталова

2 хв читати
ЗМІ повідомляють про смерть актора Олексія Баталова

Актор Олексій Баталов помер на 89-му році життя в Москві.

"Олексій Володимирович помер на 89-му році життя в одній з московських лікарень. У січні він зламав шийку стегна, а в лютому йому зробили операцію. Відтоді Олексій Володимирович не залишав стін лікарні протягом п'яти місяців", - повідомила газета "Комсомольская правда" у четвер із посиланням на близького друга актора.

За його словами, актор помер уві сні.

О.Баталов народився 20 листопада 1928 року у Владимирі у театральній родині.

Актор закінчив у 1950 році МХАТ, після чого три роки працював у театрі Радянської Армії.

О.Баталов зіграв у десятках вітчизняних кінофільмів, серед них "Дев'ять днів одного року", "Летять журавлі" (головний приз Каннського фестивалю), "Дама з собачкою", "Справа Румянцева", "Москва сльозам не вірить" (премія Оскар). Як режисер О.Баталов зняв фільм за повістю Юрія Олеші "Три Товстуни", "Шинель" Миколи Гоголя, і "Гравець". Був автором сценарію до таких картин, як "Козаки" (за твором Льва Толстого), "Поєдинок" (за Олександром Купріном), "Білі ночі" (за Федором Достоєвським), "Герой нашого часу" (за Михайлом Лєрмонтовим), "Ромео і Джульєтта "(за Вільямом Шекспіром).

Крім кіно, актор захоплювався озвучуванням мультфільмів. Голос О. Баталова можна почути в радянських мультфільмах "Їжачок у тумані", "Жаба-мандрівниця", "Ключі від часу".

О.Баталов - Герой Соціалістичної Праці, заслужений артист РРФСР, народний артист РРФСР, народний артист СРСР.

Актор є володарем безлічі нагород та орденів, серед яких Орден "За заслуги перед Вітчизною" II і III ступенів, має два Ордена Леніна, а також Імператорський Орден Святої Анни II ступеня.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА