14:43 03.03.2017

Нацрада з телерадіомовлення не продовжила київську ліцензію "Радио Вести"

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення не продовжила київську ліцензію "Радио Вести"

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення відмовився продовжувати ліцензію на мовлення ТОВ "ТРК "ДИВОСВІТ" (Київ, мовить під логотипом "Радио Вести"), термін якої закінчився в лютому 2017 року.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення регулятор прийняв на засіданні в п'ятницю.

Як зазначила під час засідання заступник голови Нацради Уляна Фещук, у разі, якщо ліцензіат порушував умови видачі ліцензії, регулятор має право не продовжувати її дію.

"Я хочу нагадати, що у компанії є чотири попередження. Одне з них було накладено через пряму мову в ефірі представників бойовиків в Донецьку, в якій були прямі заклики до сепаратизму. Друге попереджені було за перешкоджання законній діяльності Нацради, у вигляді ненадання радіостанцією запису ефіру та інших фактів. Крім того, було попередження за присутність в ефірі Тетяни Монтян, мова якої ображала честь і гідність, та не була припинена журналістом", - зазначила У. Фещук.

Як повідомлялося, 23 лютого Нацрада з телерадіомовлення відмовився продовжувати ліцензію ТОВ "Телерадіовидавнича компанія "Майстер", (Харків, мовить під логотипом "Радио Вести").

"Радио Вести" вийшло в ефір у березні 2014 року, входить до медіахолдингу "Вести Україна" і здійснювало мовлення у Києві, Харкові та Дніпрі. Медіахолдинг пов'язують з втікачем-екс-міністром доходів і зборів Олександром Клименком, що був при владі за часів президентства Віктора Януковича.

Згідно з інформацією на сайті холдингу, власником 99% ТОВ "ЄС Продакшен Груп" на кінець 2015 року було ТОВ "АйДжи Медіа Україна", яке, у свою чергу, на 100% належало Media Holding Vesti Ukraine Ltd. (Кіпр). Власником 80% кіпрської компанії був житель Авдіївки Денис Мозговий, ще 20% через компанію Nederman Limited контролювала Тетяна Александрова з Донецька.

"ЄС Продакшен Груп" в 2015 році збільшило виторг на 62,7% – до 29,36 млн грн, його чистий прибуток скоротився в 4,4 рази – до 0,56 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА