14:24 31.01.2017

Ескалація на Донбасі повторює тактику РФ в Алеппо, яка провокує гуманітарну кризу

2 хв читати
Ескалація на Донбасі повторює тактику РФ в Алеппо, яка провокує гуманітарну кризу

Українська делегація Парламентської асамблеї НАТО закликає членів організації повідомити парламенти своїх країн про ситуацію на сході України і посилити тиск на Кремль з тим, щоб припинити ескалацію, повідомила глава української делегації, народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка Ірина Фріз.

"Звертаємося до членів Парламентської асамблеї НАТО з проханням повідомити національні парламенти про ситуацію, що склалася в зоні проведення антитерористичної ситуації на сході України і посилити політико-дипломатичний тиск на Кремль для того, щоб зупинити небезпечну ескалацію на Донбасі і уникнути гуманітарної катастрофи в регіоні", - вона опублікувала на своїй сторінці в Facebook текст звернення.

"Як голова постійної делегації України у ПА, НАТО направила голові цієї організації Паоло Еллі і членам Асамблеї звернення у зв'язку з ситуацією на сході України", - додала І. Фріз

У зверненні також міститься вимога до РФ негайно припинити бойові дії і неухильно дотримуватися режиму припинення вогню.

У зверненні наголошується, що РФ продовжує ігнорувати свої зобов'язання в рамках Мінських угод, ставлячи за мету не допустити стабілізацію ситуації і досягнення прогресу сфері безпеки та гуманітарній сфері.

Крім того, постійна делегація України у ПА НАТО висловила глибоке занепокоєння у зв'язку з активізацією російсько-терористичних сил на Донбасі і обстрілом міста Авдіївка, які загрожують гуманітарною катастрофою. "Ескалація на Донбасі повторює тактику Російської Федерації в сирійському Алеппо, спрямовану на повне знищення населених пунктів разом із населенням і провокування гуманітарної кризи з метою створити міграційні хвилі", - йдеться у зверненні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА