14:39 20.12.2016

Ризики чоловіків з України, Білорусі та Молдови стати жертвою трудової експлуатації не залежать від освіти та місця проживання

3 хв читати
Ризики чоловіків з України, Білорусі та Молдови стати жертвою трудової експлуатації не залежать від освіти та місця проживання

Закриття підприємств, низька зарплата, загалом відсутність гідної роботи на батьківщині – головні фактори, які штовхають чоловіків України, Білорусі та Молдови погоджуватися на сумнівні пропозиції роботи за кордоном і ставати жертвою торгівлі людьми, свідчить дослідження Міжнародної організації міграції (МОМ).

У презентованому у вівторок у Києві дослідженні МОМ зазначається, що протягом 2010-2015 рр. представництва МОМ в Україні, Білорусі та Молдові надали допомогу 3300 чоловікам, які постраждали від трудової експлуатації. "Найбільша кількість постраждалих чоловіків – 2417 людина - з України, 774 постраждалих чоловіки з Білорусі та 139 – з Молдови", - йдеться в дослідженні.

МОМ наголошує, що більше половини опитаних чоловіків, які постраждали від торгівлі людьми з метою трудової експлуатації та отримали допомогу від представництв МОМ в Україні, Білорусі та Молдові, мають професійно-технічну освіту, 24% - вищу освіту, а 71% з них проживають у містах. Таким чином, як показало дослідження, "ризики, пов'язані з попаданням в ситуацію торгівлі людьми, не залежать від рівня освіти та місця проживання".

Результати опитування показують, що головним чинником, який штовхає чоловіків трьох країн приставати на сумнівні пропозиції роботи за кордоном, є відсутність гідної роботи вдома, закриття підприємств, відчутна різниця в оплаті на місцевому ранці праці і за межами країни.

Російська Федерація, згідно з даними представництва МОМ, залишається основною країною призначення постраждалих від торгівлі людьми з України, Білорусі та Молдови. 80% представлених у дослідженні випадків трудової експлуатації чоловіків відбулися саме в Росії.

Що стосується сфер діяльності, в яких експлуатувалися чоловіки, то більше половини опитаних вказали будівництво, праця п'ятої частини респондентів використовували в сільськогосподарському секторі (робота в теплицях і на сезонному зборі овочів і фруктів), а також на пасовищах.

Разом з тим, як показують дані опитування, 14% постраждалих двічі ставали жертвами трудової експлуатації, 8% - тричі, а кожен п'ятий заявив, що готовий виїхати на роботу в країну, в якій не мав сумного досвіду трудової експлуатації.

Дослідження ситуації з торгівлею людьми в Україні, Білорусі та Молдові, здійснено на замовлення МОМ і профінансовано Міністерством закордонних справ Норвегії, проводилося в 2016 році. Було опитано 153 чоловіків, які постраждали від торгівлі людьми з метою трудової експлуатації та отримали допомогу від МОМ в Україні, Білорусі та Молдові з 2010 до 2015 року.

Що стосується ситуації з торгівлею людьми в Україні, то, за даними представництва МОМ в Україні, в січні-червні 2016 року представництво МОМ виявило 491 людину, яка постраждала від торгівлі людьми з метою трудової та сексуальної експлуатації в 13 країнах. Основною країною призначення для торгівлі людьми з України залишається РФ – 68% постраждалих, на другому місці – країни-члени ЄС.

"Україна і надалі змушена вирішувати проблему масового внутрішнього переміщення осіб з Донбасу та Криму. Внутрішньо переміщені особи є цільовою групою для недобросовісних посередників, які пропонують послуги еміграції та отримання статусу біженця за кордоном. У 2015-2016 роках МОМ виявила 19 випадків або спроб такої торгівлі людьми", - інформують у представництві МОМ в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

Боррель зазначає, що українські компанії мають виробляти більше озброєння в Україні за підтримки європейських

Реєстрація для участі у вступних іспитах до магістратури стартує 7 травня і триватиме до 29 травня

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

На заході та півночі України в понеділок очікуються грози

У результаті місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА