20:47 28.11.2016

Lufthansa скасує понад 1,7 тис. рейсів у вівторок і середу

2 хв читати
Lufthansa скасує понад 1,7 тис. рейсів у вівторок і середу

Авіакомпанія Deutsche Lufthansa AG оголосила про скасування понад 1,7 тис. рейсів у найближчі два дні через страйк пілотів, що триває вже другий тиждень поспіль.

У вівторок не відбудуться 816 перельотів німецького авіаперевізника із запланованих 3 тис., що торкнеться 82 тис. пасажирів. У середу буде скасовано 890 рейсів, які мали би перевезти близько 98 тис. осіб.

Lufthansa має намір отримати судову заборону на проведення страйку, щоб заблокувати страйк. Однак аналогічний крок на минулому тижні не отримав підтримки суду, повідомляє MarketWatch.

Нинішній конфлікт є найбільш тривалим страйком пілотів Lufthansa.

Німецький профспілка Vereinigung Cockpit (VC), що представляє інтереси льотчиків Lufthansa, оголосила про продовження страйку другий тиждень поспіль. У понеділок, як очікується, всі рейси відбудуться за розкладом.

Переговори з керівництвом Lufthansa про підвищення зарплати у вихідні зайшли в глухий кут, тому пілоти продовжать страйкувати у вівторок і в середу. Як очікується, 29 листопада страйк вплине переважно на внутрішні рейси, 30 листопада - на всі польоти, що починаються на території Німеччини.

Lufthansa заявила, що працює над спеціальними планами польотів на вівторок і середу. Страйки не торкнуться рейсів дочірніх компаній і партнерських перевезень, зокрема перельотів Eurowings, Germanwings, Swiss International Air Lines, Austrian Airlines, Air Dolomiti і Brussels Airlines.

За попередні дні страйку авіаперевізник скасував 2,755 тис. рейсів, що торкнулося 345 тис. пасажирів. За оцінками керівництва компанії, страйк пілотів обходиться їй у EUR10 млн на добу.

Пілоти Lufthansa скаржаться, що їхyz зарплата не росла протягом п'яти років, і вимагають збільшення на 3,6% за кожен рік заморозки - в сумі на понад 20%.

Минулого четверга голова компанії Карстен Шпор заявив, що Lufthansa може припинити існування, якщо виконає вимоги страйкуючих пілотів профспілки Cockpit підвищити зарплати.

Пілоти Lufthansa проводять уже 14-й страйк за час тарифного спору з керівництвом компанії, що тягнеться два роки. У 2014-2015 роках Lufthansa скасувала 16 тис. рейсів через страйки, втративши на цьому EUR463 млн.

Групі Lufthansa крім однойменного бренду належать Austrian Airlines, Swiss Airlines, Germanwings, Eurowings і частки в Brussels Airlines і турецької SunExpress. У 2015 році вони перевезли рекордну кількість пасажирів - 107,7 млн осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, загинула мирна жителька - Синєгубов

Кількість постраждалих унаслідок обстрілу Золочева Харківської області зросла до восьми осіб - МВС

Міноборони відкрило в Україні вже 19-й центр рекрутингу - в Ужгороді

Відомо про двох загиблих і шістьох поранених унаслідок обстрілу Гірника Донецької області - голова ОВА

Тенденція до збільшення кількості ДТП через водіння в нетверезому стані посилюється - патрульна поліція

Журналісти можуть відновити роботу у ВР для висвітлення сесій після великодніх свят - Юрчишин

Умєров розповів ірландському колезі про ситуацію на полі бою, закликав до інвестицій в українські оборонні компанії

До Києва прибула заступниця адміністратора USAID

Кількість держслужбовців в Україні скоротилася на 571 особу за перший квартал 2024 року - НАДС

У Нікополі четверо постраждалих після атаки РФ - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА