11:08 18.11.2016

Apple готова вилікувати "сенсорну хворобу" iPhone 6 Plus за $149

2 хв читати
Apple готова вилікувати "сенсорну хворобу" iPhone 6 Plus за $149

Apple визнала наявність дефекту в моделях iPhone 6 Plus і після місяців безперервних скарг споживачів запропонувала клієнтам варіант ремонту сенсорного екрану за зниженою ціною - $149, пише Financial Times.

Проблему iPhone 6 Plus (і деяких варіантів iPhone 6) з легкої руки експертів компанії iFixit, що займається ремонтом електронних пристроїв і консультуванням, обізвали "сенсорною хворобою". Вона полягає в тому, що сенсорний дисплей не завжди реагує на натискання, а у верхній частині екрана може миготіти чорна або сіра смужка.

З середини серпня повідомлення про це дефект надходили дедалі активніше, споживачі в США вже подали кілька позовів проти Apple.

"Неможливо точно сказати, скільки телефонів страждають на, як ми називаємо "сенсорну хворобу", але кожен ремонтник, з яким ми говорили, стверджував, що проблема зустрічається з неймовірною частотою", - написали експерти iFixit у блозі компанії.

За даними видання AppleInsider, не менше 11% звернень до сервісних центрів Apple пов'язані саме з цією проблемою.

Найбільше користувачів дратував той факт, що Apple тривалий час відмовлявся визнати, що, схоже, в основі проблеми лежить дефект виробництва.

У повідомленні компанії стверджується, що причиною є неодноразове падіння смартфона на тверду поверхню, тому Apple відмовляється ремонтувати iPhone 6 Plus безкоштовно і стягує фіксовану плату за усунення таких несправностей. Пропозиція дійсна протягом п'яти років з моменту придбання пристрою. Однак якщо користувач вже відремонтував свій телефон більше ніж за $149, Apple готова відшкодувати різницю. Раніше в офіційних сервісних центрах Apple вартість такого ремонту доходила до $329.

Два роки тому, коли iPhone 6 і iPhone 6 Plus лише надійшли у продаж, деякі користувачі скаржилися на згинання цих моделей в кишенях. Проблема широко обговорювалася по всьому світу і отримала власну назву - "bendgate" за аналогією з політичним скандалом Уотергейт. Apple заперечувала наявність такої проблеми, але для наступного покоління - iPhone 6S - використовувала надійніший алюмінієвий сплав.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА