21:27 27.10.2016

Суд заарештував співробітника банку "Фінанси та Кредит", який причетний до незаконного виведення активів на понад 1 млрд грн

2 хв читати
Суд заарештував співробітника банку "Фінанси та Кредит", який причетний до незаконного виведення активів на понад 1 млрд грн

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 41 млн 340 тис. грн для співробітника банку "Фінанси та Кредит", який причетний до незаконного виведення з банку активів на понад 1 млрд грн, повідомив генпрокурор України Юрій Луценко.

Як повідомив Ю.Луценко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в четвер, Генеральна прокуратура України спільно з Національною поліцією та СБУ викрили службових осіб банку "Фінанси та Кредит", які за допомогою нерезидентів офшорної компанії, кінцевим бенефіціарним власником якої є колишній помічник народного депутата України, незаконно вивели активи банку на суму понад 1 млрд грн.

"Сьогодні одному з учасників злочинної групи - Демченку А.І. - повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення або розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, вчинене групою осіб або в особливо великому розмірі - ІФ), за яке законом передбачено до 12 років з конфіскацією майна ", - написав Ю Луценко.

За його словами, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 41 млн 340 тис. грн

Як повідомлялося, що Національний банк України 17 грудня 2015 року з пропозицією ФГВФО ухвалив постанову №898 про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Банк "Фінанси та Кредит", бенефіціаром якого є мажоритарій і виконавчий директор гірничорудної компанії Ferrexpo Костянтин Жеваго.

"Через невиконання задекларованих заходів щодо поліпшення ліквідності й відсутність достатніх дій з боку власників банку для запобігання його неплатоспроможності, а також через невідповідність діяльності банку вимогам банківського законодавства та нормативно-правових актів НБУ, регулятор зарахував банк "Фінанси та Кредит" до категорії неплатоспроможних з 17 вересня, а ФГВФО 18 вересня ввів в банк тимчасову адміністрацію на період до 17 грудня", - повідомив регулятор.

Крім того, Нацбанк має намір відсудити в Жеваго заставу рефінансування "Фінанси та Кредит", яким стало фінансове поручительство в розмірі 1,45 млрд грн.

Банк "Фінанси та Кредит" заснований в 1990 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР: РФ на місяць може виробляти 30-40 одиниць ракет "Калібр", до 10 - "Оніксів" і стільки ж "Цирконів", до трьох - Х-69

Волонтери ТЧХУ та рятувальники ДСНС евакуювали 84 людини з багатоповерхівки Вишгорода, де виникла пожежа

Окупанти обстріляли село на Харківщині, загинула мирна жителька - Синєгубов

Кількість постраждалих унаслідок обстрілу Золочева Харківської області зросла до восьми осіб - МВС

Міноборони відкрило в Україні вже 19-й центр рекрутингу - в Ужгороді

Відомо про двох загиблих і шістьох поранених унаслідок обстрілу Гірника Донецької області - голова ОВА

Тенденція до збільшення кількості ДТП через водіння в нетверезому стані посилюється - патрульна поліція

Журналісти можуть відновити роботу у ВР для висвітлення сесій після великодніх свят - Юрчишин

Умєров розповів ірландському колезі про ситуацію на полі бою, закликав до інвестицій в українські оборонні компанії

До Києва прибула заступниця адміністратора USAID

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА