15:26 11.10.2016

Порошенко цього тижня підпише закон, спрямований на боротьбу із земельним рейдерством

2 хв читати
Порошенко цього тижня підпише закон, спрямований на боротьбу із земельним рейдерством

Президент України Петро Порошенко цього тижня підпише закон, спрямований на боротьбу із земельним рейдерством.

"Я хочу запевнити, що я як президент, і уряд на чолі з прем'єром, і Верховна Рада, і коаліція швидко відреагували на подібні факти, ухваливши відповідний закон. Ми домовилися, що я його сьогодні отримаю з Ради, уряд його підтримає, дасть відповідні висновки, і на цьому тижні він буде підписаний і негайно втілений в життя", - сказав президент на засіданні Ради регіонального розвитку у вівторок у Києві.

Він додав, що категорично неприпустимим є земельне рейдерство в країні. "Категорично неприпустимими є випадки земельного рейдерства на місцях, які ми спостерігали останнім часом", - сказав президент.

П.Порошенко також повідомив, що дав доручення міністрам внутрішніх справ, аграрної політики, юстиції та керівництву НАБУ, щоб вони зупинили схеми в земельному рейдерстві.

Як повідомлялося, 6 жовтня Верховна Рада посилила правила ведення Держреєстру прав на нерухоме майно та їх обтяження і Держреєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, а також відповідальність за спроби незаконної реєстрації.

Закон, зокрема, передбачає обов'язкове нотаріальне засвідчення справжності підписів засновника (учасника) або уповноваженої ними особи на установчому документі, передавальному акті і розподільчому балансі юридичної особи, заяві про вихід із товариства, які подаються для державної реєстрації змін про юридичну особу.

Крім того до Кримінального кодексу України внесено норму про кримінальну відповідальність за підроблення документів, що подаються для проведення державної реєстрації.

Зміни також спрямовані на удосконалення системи державної реєстрації прав на нерухоме майно. Зокрема, передбачається обов'язкове невідкладне повідомлення державним реєстраторам власника об'єкта нерухомого майна, щодо якого подано заяву про проведення відповідних реєстраційних дій.

Вводиться також обов'язкова реєстрація заяви власника об'єкта нерухомого майна про заборону проведення реєстраційних дій у Державному реєстрі прав. Згідно з документом, відновлення реєстраційних дій можливо лише за рішенням суду, яке вступило в законну силу, або заяви власника.

Закон також пропонує надати право Міністерству юстиції України здійснювати моніторинг реєстраційних дій в Єдиному державному реєстрі прав на нерухоме майно. Крім того, передбачається обов'язкове використання державними реєстраторами відомостей Державного земельного кадастру і реєстру документів, які дають право на виконання підготовчих і будівельних робіт.

Документ збільшив із 30 до 60 днів термін оскарження рішень, дій чи бездіяльності державного реєстратора. Закон також передбачає обов'язкове надання в паперовому вигляді витягу з Державного реєстру прав.

Загалом документ вносить правки до законів "Про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обтяження", "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань", "Про нотаріат", до Кримінального кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення, "Про електронний цифровий підпис" тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА