13:08 28.09.2016

Ініціатива Кабміну з обліку депозитів як доходів є бажанням зменшити кількість сімей, які отримують субсидії - "Наш край"

2 хв читати
Ініціатива Кабміну з обліку депозитів як доходів є бажанням зменшити кількість сімей, які отримують субсидії - "Наш край"

Кабінет Міністрів України має відмовитися від ініціативи враховувати відсотки за депозитами при призначенні субсидій, заявив співголова партії "Наш край" Сергій Кальцев, повідомляє прес-служба партії.

"Кабінет Міністрів має відмовитися від пропозиції в наступному році враховувати відсотки за депозитами при призначенні субсидій, адже мізерні відсотки за вкладами повністю нівелюються інфляцією і не можуть вважатися доходами", – наголосив С. Кальцев, коментуючи заяву міністра соціальної політики України Андрія Реви про те, що в наступному опалювальному сезоні при нарахуванні субсидії враховуватимуть відсотки від депозитів.

За його словами, така ініціатива уряду не витримує жодної критики і є нічим іншим, як бажанням штучно зменшити кількість сімей, які отримують пільги на послуги ЖКГ.

"Мізерні заощадження українців, відкладені на "чорний день", не можуть вважатися доходом, оскільки навіть відсотки за цими внесками протягом року "з'їдає" інфляція", – додав він.

На думку співголови партії "Наш край", виходячи з логіки чиновників, можна очікувати, що доходом сім'ї вважатимуть відсотки на пенсійних і зарплатних картках.

"Невже міністерство візьме на себе відповідальність обкрадати пенсіонерів або батьків школярів, які надзусиллями відкладають своїм дітям на освіту або оздоровлення?" – наголосив С. Кальцев.

Він також зазначив, що така ініціатива Кабміну може призвести до значного відпливу коштів з банківської системи і збільшити "тіньовий" обіг грошей у країні.

Як відомо, днями міністр соціальної політики А. Рева виступив з ініціативою зарахувати з наступного року депозити в розрахунок доходу домогосподарства для призначення субсидії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА