15:53 23.09.2016

Uber протестує в Києві оплату поїздки готівкою

2 хв читати
Uber протестує в Києві оплату поїздки готівкою

Сервіс замовлення таксі Über у Києві планує запустити тестування оплати готівкою за поїздки містом.

Згідно з прес-релізом компанії, рішення про запуск тестування прийнято на основі вивчення побажань та коментарів, отриманих від водіїв-партнерів і користувачів сервісу з моменту запуску Über у Києві 30 червня 2016 року: користувачі хочуть обирати спосіб оплати за поїздки, замовлені через додаток Uber, а водії-партнери – мати невеликі суми готівки для щоденних витрат.

"Щойно почнеться тестування, опція оплати готівкою буде доступна поряд зі звичним способом оплати карткою, але лише для обмеженої кількості користувачів", - наголошується в повідомленні.

Розрахунок вартості поїздки, як і раніше, відбуватиметься автоматично самою системою (а не водієм) за заздалегідь відомими тарифами: вартість посадки 25 грн, 4,5 грн за км і 0,4 грн за хвилину поїздки. Усі три складові підсумовуються. Вартість мінімальної поїздки становитиме 40 грн.

Як і раніше, користувач може оцінити приблизну вартість поїздки перед її початком через спеціальну опцію в додатку. Після кожної поїздки користувач електронною поштою отримує звіт про поїздку з зазначенням маршруту, адреси місця подачі і місця призначення, а також деталізацією її вартості.

Під час вибору опції "Оплата готівкою" вартість висвічуватиметься на екрані смартфону водія після поїздки. Водій зможе дати здачу користувачеві, якщо це буде необхідно.

Незалежно від обраної опції, гроші за поїздки своїм партнерам Über перераховуватиме лише за безготівковим розрахунком - на розрахункові рахунки своїх партнерів, юридичних осіб і індивідуальних підприємців.

Uber зазначає, що Київ - не перше європейське місто, де тестується оплата готівкою. Оплата готівкою діє в Манчестері, Дубаї, Сінгапурі. За даними Uber, понад 95% користувачів, які використовують безготівкову форму оплати, ніколи не повертаються до оплати готівкою, тоді як користувачі, які спочатку розплатилися готівкою за поїздки, поступово переходять на безготівковий розрахунок.

Очікується, що запуск нової можливості оплати на доповнення до безготівкових платежів збільшить кількість користувачів Über у Києві, що надасть нових економічних можливостей для місцевих водіїв-партнерів.

Uber –міжнародна технологічна компанія, що розробляє мобільні сервіси за викликом автомобілів з водієм. Компанія здійснює свої послуги у понад 500 містах і 70 країнах світу. На території СНД Über присутня в Росії (Москва, Санкт-Петербург, Єкатеринбург, Казань, Новосибірськ, Ростов-на-Дону, Сочі, Краснодар, Нижній Новгород, Уфа, Красноярськ, Челябінськ, Перм, Самара), Білорусі (Мінськ), Азербайджані (Баку), Казахстан (Астана, Алмати) та Україні (Київ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА