19:05 13.09.2016

Україна готова безстроково дотримуватися режиму припинення вогню, хоча ситуація на Донбасі залишається напруженою

2 хв читати
Україна готова безстроково дотримуватися режиму припинення вогню, хоча ситуація на Донбасі залишається напруженою

Україна виконує взяті на себе зобов'язання щодо підтримання режиму припинення вогню на всій лінії розмежування сторін на Донбасі та попри напружену обстановку готова на постійній основі дотримуватися "режиму тиші", заявляє керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК) генерал-майор Борис Кременецький.

"Ситуація на лінії розмежування залишається напруженою, але контрольованою. Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє, що Україна послідовно виконує взяті зобов'язання щодо підтримання режиму припинення вогню по всій лінії розмежування сторін та готова і в подальшому безстроково підтримувати режим повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі", - йдеться в заяві, оприлюдненій у вівторок увечері на сторінці прес-центру штабу АТО в соцмережі Facebook.

Керівник української сторони СЦКК нагадав, що тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі під час відеоконференції у вівторок закликала всі сторони виконувати взяті зобов'язання щодо повного та всеосяжного припинення вогню. "Українська сторона СЦКК продовжує взаємодію зі Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ щодо моніторингу ситуації та виконання Мінських домовленостей", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, прес-секретар представника України в тристоронній контактній групі, другого президента України Леоніда Кучми Дарина Оліфер повідомила, що група 13 вересня проводила скайп-зустріч за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО). За її підсумками група закликала до дотримання режиму припинення вогню на Донбасі.

Д.Оліфер поінформувала, що під час відеоконференції було заслухано доповіді керівника СММ ОБСЄ, координатора від ОБСЄ в робочій підгрупі з безпеки Ертугрула Апакана, а також офіцерів зі СЦКК. Наступне засідання тристоронньої контактної групи відбудеться в Мінську 21 вересня, зазначила прес-секретар Л.Кучми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА