15:14 29.07.2016

Фахівці називають причиною смогу в Києві вихлопні гази автотранспорту

2 хв читати
Фахівці називають причиною смогу в Києві вихлопні гази автотранспорту

Між кількістю шкідливих викидів в атмосферу і смогом, що навис над Києвом в останні дні, є прямий зв'язок, стверджують у Державній службі України з питань безпеки продуктів харчування (Держспоживслужба).

"Станом на вчорашній день у нас є дійсно перевищення за деякими показниками. Це, передусім, формальдегід, оксид вуглецю, діоксид азоту і сірчаний ангідрид. Перевищення удвічі, утричі, учетверо, за деякими показниками діоксиду азоту уп’ятеро граничних концентратів. У нас є 100-відсотковий зв'язок з кількістю автотранспорту та перевищенням гранично допустимих концентрацій", - розповів головний спеціаліст управління державного контролю за дотриманням санітарного законодавства Держспоживслужби Дмитро Дерев'янко на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

За його словами, усі зафіксовані у столичному повітрі речовини можуть негативно впливати на здоров'я людини.

Фахівець також зазначив, що на території Києва діють 10-15 стаціонарних точок, які в режимі онлайн досліджують вміст шкідливих речовин, забруднення повітря на найбільш жвавих магістралях, таких як Оболонський проспект, проспект Перемоги, Кільцева дорога.

"Ми маємо системні проблеми із забрудненням повітря, які посилюються від погодних умов", - зазначила голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.

Вона додала, що причиною так званого смогу в Києві можуть бути вихлопні гази автотранспорту, викиди підприємств, продукти горіння звалищ сміття, де серед невідсортованих відходів можуть бути і ртутні лампи, і продукти переробки медичних установ, а також викиди сміттєспалювального заводу "Енергія".

Фахівці рекомендують не перебувати тривалий час на вулиці, особливо в денний час, проводити вологе прибирання в приміщеннях якомога частіше, а також здійснювати прогулянки переважно у ранковий або вечірній час.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

Унаслідок обстрілів у Нікополі пошкоджено медзаклад і два інфраструктурні об'єкти - голова ОВА

Окупанти обстріляли село під Харковом, загинула літня жінка - прокуратура

На Великдень чергуватимуть понад 7 тис. рятувальників - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА