14:43 13.07.2016

Суд відновив на посаді військового прокурора сил АТО Кулика

2 хв читати
Суд відновив на посаді військового прокурора сил АТО Кулика

- Апеляційний суд міста Києва розглянув апеляційну скаргу, подану в інтересах військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика про відсторонення його від посади і задовольнив її, скасувавши рішення суду першої інстанції, повідомляє прес-служба суду.

"Апеляційну скаргу сторони захисту, подану в інтересах Кулика К., задовольнити", - йдеться в постанові Апеляційного суду v. Києва за результатами засідання колегії суддів, проведеного в середу.

Також колегія суддів Апеляційного суду ухвалила скасувати рішення слідчого судді Солом'янського районного суду v. Києва від 4 липня, про усунення від виконання посадових повноважень військового прокурора антитерористичної операції К. Кулика на два місяці.

"Постановити нове рішення, згідно з яким у задоволенні клопотання детектива Національного антикорупційного бюро України про відсторонення Кулика К., який підозрюється у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 368-2 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення – ІФ), від посади військового прокурора сил АТО, керівника військової прокуратури сил АТО - відмовити... апеляційну скаргу сторони захисту, подану в інтересах Кулика К., задовольнити;

Як повідомлялося, 25 грудня 2016 року розпочато кримінальне провадження щодо військового прокурора сил АТО К. Кулика за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368-2 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення).

Як повідомив заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Максим Грищук, К. Кулик протягом 5 років заробив суму коштів, набагато меншу витраченої суми на придбання майна.

29 червня 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро України провели обшук за місцем проживання військового прокурора сил АТО К. Кулика.

У п'ятницю, 1 липня, детективи НАБУ встановили фактичне місцезнаходження військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика та вручили останньому узгоджені зі Спеціалізованої антикорупційної прокуратурою копії клопотань з матеріалами про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням засобів контролю, а також відсторонення від займаної посади.

4 липня Солом'янський райсуд м. Києва відсторонив від виконання посадових повноважень військового прокурора антитерористичної операції К. Кулика на два місяці. Увечері того ж дня суд обрав особисте зобов'язання, як запобіжний захід для К. Кулика. Таким чином, він зобов'язаний не виїжджати за межі Києва без попередження про це слідчих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА