12:15 07.07.2016

Міносвіти має намір просити аудиторську службу перевірити раніше проведений міністерством аудит роботи УЦОЯО

1 хв читати
Міносвіти має намір просити аудиторську службу перевірити раніше проведений міністерством аудит роботи УЦОЯО

Міністерство освіти і науки України має намір просити Державну аудиторську службу про перевірку аудиту роботи Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО), яка була раніше проведена сектором внутрішнього аудиту міністерства.

"Відповідно до законодавства, ми вирішили звернутися до Державної фінансової інспекції про призначення зовнішньої перевірки якості проведеного аудиту", - написала міністр освіти Лілія Гриневич на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За її словами, раніше проведений аудит роботи Центру було призначено відповідно до законодавства.

Разом з тим, міністр зазначає наявність численних заперечень регіональних центрів оцінювання якості освіти, зокрема щодо некоректності процедур перевірки, а також недостовірного висвітлення фактів і некомпетентності висновків аудиту.

"Також будемо звертатися до Генеральної прокуратури України (процесуальний керівник), яка розслідує цю справу, про необхідність проведення судово-економічної експертизи в зв'язку з сумнівною якістю перевірки сектора внутрішнього аудиту Міносвіти", - написала Л.Гриневич.

У липні 2015 року правоохоронці проводили обшуки в УЦОЯО та регіональних центрах у зв'язку з підозрою про втручання в результати зовнішнього незалежного оцінювання 2015 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА