12:52 13.06.2016

"Самопоміч" підтримує ідею створення спецкомісії ВР щодо вивчення обставин трагедії на звалищі поблизу Львова

2 хв читати
"Самопоміч" підтримує ідею створення спецкомісії ВР щодо вивчення обставин трагедії на звалищі поблизу Львова

Парламентська фракція "Самопоміч" виступає за створення тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з питань вивчення обставин трагедії на звалищі в Грибовичах поблизу Львова, заявляє член фракції Єгор Соболєв.

"Фракція "Самопоміч" підтримує ініціативу створення тимчасової спеціальної комісії з розслідування трагедії на львівському звалищі. Дуже важливо, щоб ми як парламент методом парламентського контролю, з контролем за роботою правоохоронних органів, розібралися, чому сталася ця трагедія, і щоб ми як парламент унеможливили подібні ситуації в майбутньому", - сказав він на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок.

Є.Соболєв наголосив, що "Самопоміч" виступає за комплексний підхід до вирішення проблем зі звалищами в Україні.

"Що треба зробити найближчим часом. По-перше... треба встановити, щоб людям було вигідно сортувати сміття. По-друге, дуже важливо, щоб прозоро, на рівні закону було забезпечено участь виробників упаковки у вирішенні цієї проблеми. І, по-третє, треба віддати місцевим радам право встановлювати тарифи і регулювати питання захоронення сміття", - пояснив народний депутат.

Як повідомлялося, 30 травня на міському звалищі біля с. Грибовичі поблизу Львова стався зсув сміття обсягом понад 100 тис. кубометрів. У результаті під завалом опинилися чотири людини. Знайдено тіла трьох рятувальників ДСНС, що брали участь у ліквідації пожежі. Пошуки комунальника-еколога наразі не увінчалися успіхом.

Можливою причиною зсуву називають пожежу, що спалахнула на звалищі кількома днями раніше.

Поліція відкрила кримінальне провадження у зв'язку з порушенням безпеки під час робіт на небезпечних об'єктах. Пізніше Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом пожежі на цьому звалищі за статтею "службова недбалість" КК України.

Увечері 8 червня на місці зсуву на звалищі біля Львова знову виникла пожежа кількома осередками загальною площею 800 кв. м. Пожежники частково ліквідували осередки займання, але повністю погасити вогонь не могли через те, що більшість ділянок займання розташована в небезпечній зоні. Під час пожежі пошуки еколога не відбувалися.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА