12:53 12.06.2016

За минулу добу 12 українських військовослужбовців дістали поранень у зоні АТО, ніхто не загинув

2 хв читати
За минулу добу 12 українських військовослужбовців дістали поранень у зоні АТО, ніхто не загинув

Протягом минулої доби, 11 червня, 12 українських військовослужбовців були поранені, повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу, на щастя, загиблих українських військових не було, проте 12 наших бійців були поранені", - сказав О.Мотузяник на брифінгу в неділю в Києві.

"Зокрема, п'ятеро бійців дістали поранень поблизу шахти "Бутівка", причому троє з них - внаслідок ворожого артилерійського обстрілу, а двоє хлопців були поранені внаслідок вибуху гранати... Також п'ятеро бійців були поранені поблизу Новотроїцького через мінометний обстріл із боку противника. Один боєць був поранений біля Красногорівки внаслідок гранатометного вогню. І ще один військовослужбовець дістав поранень поблизу населеного пункту Майорськ – також внаслідок мінометного і гранатометного обстрілу з боку бойовиків", - уточнив він.

За словами О.Мотузяника, інформація про загибель чотирьох українських військовослужбовців в Авдіївці в ніч на неділю, про що повідомили в батальйоні "Київ-1" і в організації "Карпатська Січ", наразі перевіряється.

Спікер АП повідомив, що на луганському напрямку незаконні збройні формування зосередили свій вогонь по українських позиціях близько Новоолександрівки. "Бойовики застосували стрілецьку зброю, гранатомети, а також зробили один снайперський обстріл. Ще одна провокація була зафіксована поблизу Новозванівки", - сказав він.

На донецькому напрямку, за словами О.Мотузяника, бойовики активно застосовують мінометні та артилерійські установки в порушення Мінських домовленостей. "Найбільше ворог випустив 576 мінометних мін і 226 артснарядів. Найгарячішими точками залишаються Авдіївська промзона, район Горлівки та село Луганське на Світлодарській дузі. Крім важкого озброєння, бойовики вели вогонь із БМП, зенітних установок, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - розповів він.

За словами спікера АП, в Авдіївці внаслідок обстрілу бойовиків була поранена дитина. Українські військові вчасно госпіталізували хлопчика і наразі його життю нічого не загрожує.

На маріупольському напрямку триває протистояння поблизу Красногорівки і Мар'їнки, де бойовики застосовують міномети, розповів О.Мотузяник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Кулеба привітав естонського депутата Крісто Ене Вага, який приїхав до Києва з Таллінна на велосипеді

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА