13:40 11.05.2016

Прем'єр доручив попрацювати над випуском метанолу на Сєверодонецькому "Азоті"

1 хв читати
Прем'єр доручив попрацювати над випуском метанолу на Сєверодонецькому "Азоті"

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству економрозвитку і торгівлі провести нараду із запуску виробництва метанолу на ПрАТ "Сєверодонецьке об'єднання "Азот" (Луганська обл.).

"Проведіть, будь ласка, нарада, скоординуйте цю роботу", - сказав він першому віце-прем'єрові – міністру економічного розвитку і торгівлі Степану Кубіву, який порушив це питання на засіданні уряду під час розгляду доповіді "Укргазвидобування" про плани з нарощування видобутку.

Глава МЕРТ заявив, що "Укргазвидобування" могло б економити понад $300 на тонні метанолу, закупивши його в Сєверодонецького "Азоту" замість імпорту.

ПрАТ "Сєверодонецьке об'єднання "Азот", підконтрольне Group DF Дмитра Фірташа, було зупинено разом із "Стиролом" (Горлівка) на початку травня 2014 року з міркувань безпеки. "Стирол" нині на території, непідконтрольній Україні.

Наприкінці 2014 року Сєверодонецький "Азот" частково відновив випуск продукції, запустивши два цехи: з виробництва азотної кислоти і виробництва аміачної селітри, проте основні його потужності простоюють, зокрема внаслідок проблеми з енергопостачанням.

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз 10 травня 2016 року також доручив пропрацювати можливість відновлення роботи Сєверодонецького "Азоту" з 1 червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА