16:55 28.04.2016

НАБУ проводить перевірку діяльності чиновників Мінекології, зокрема Канцурака

2 хв читати
НАБУ проводить перевірку діяльності чиновників Мінекології, зокрема Канцурака

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) здійснює досудове розслідування за фактом зловживань службовим становищем чиновниками Міністра екології і природних ресурсів України, зокрема перевіряє заступника міністра Віктора Канцурака.

"У середу, 27 квітня, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив в ЗМІ, що звернеться в Національне антикорупційне бюро України щодо проведення перевірки фактів можливої причетності до корупційних скандалів заступника міністра екології та природних ресурсів Віктора Канцурака. Повідомляємо, що НАБУ вже здійснює досудове розслідування за фактом зловживання службовим станом посадовцями Міністерства екології і ДП "Центр еколого-експертной аналітики" під час проведення державних закупівель в 2011-2012 роках, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді матеріального збитку у особливо великих розмірах (ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України) ", - сказано в повідомленні прес-служби НАБУ в четвер.

У НАБУ зазначили, що у рамках цього розслідування проводиться перевірка діяльності чиновників Мінекології, зокрема В.Канцурака, який на той час обіймав у відомстві посаду директора департаменту заповідної справи, у зв'язку з тендерною закупівлею супутникових знімків території України в австрійської фірми Austroplan Austrian Engineering GMBH за суму понад 49,3 млн грн

"Під час проведення досудового розслідування здійснено низку слідчих і процесуальних дій. Спрямований запит про міжнародну допомогу компетентному органу Республіки Австрія з метою отримання відомостей про кінцевих власників бенефіціарів Austroplan Austrian Engineering GMBH, інформації про рахунки і рух коштів на них, а також допити посадовців цієї компанії", - повідомили в НАБУ.

Як повідомлялося, 27 квітня, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду звернеться в Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) з проханням перевірити заступника міністра екології та природних ресурсів України Віктора Канцурака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА