12:20 08.04.2016

Банк "Хрещатик" потребував підтримки акціонерів, але не отримав її

2 хв читати
Банк "Хрещатик" потребував підтримки акціонерів, але не отримав її

Банк "Хрещатик" (Київ), який Національний банк України (НБУ) 5 квітня визнав неплатоспроможним, потребував підтримки акціонерів, але не отримав її, написав голова правління банку Дмитро Гриджук на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук".

"Напередодні нового тисячоліття, коли акціонером банку стала столична влада, були розроблені цікаві і складні, хоча і не завжди прибуткові спільні програми. Багато з цих соціально значимих проектів працюють досі. Проте для збереження міцних позицій за неймовірно складних економічних умов сьогоднішнього дня ми прагнули мати достатню підтримку з боку акціонерів. На жаль, поки що цього не сталося. Доклавши великі зусилля, ми боролися за банк до останнього", - написав банкір.

Д.Гриджук також звернувся із словами вдячності до співробітників банку.

"Банк розвивався, ставши з маленької фінансової установи системним банком першої двадцятки. Ми пережили багато криз і складних ситуацій, але завжди трималися командою, пліч-о-пліч. Стабільні позиції "Хрещатика" багато в чому залежали від нашої злагодженої роботи, тому глибока вдячність усім, хто був причетний до становлення рідного банку, його динамічного розквіту і процвітання, за ваш високий професіоналізм і розуміння особливої соціальної відповідальності "Хрещатика", - написав банкір.

Як повідомлялося, Національний банк України (НБУ) увечері 5 квітня оголосив про визнання неплатоспроможним банку "Хрещатик" і передачі його Фонду гарантування вкладів фізичних осіб під тимчасову адміністрацію.

Головною причиною його неплатоспроможності Нацбанк і київська влада назвали небажання інших акціонерів вкладати в докапіталізацію фінустанови, загальні потреби в якій НБУ за підсумками стрес-тестів оцінив в 1,25 млрд грн до червня 2017 року, у тому числі 600 млн грн - до 1 травня поточного року.

Згідно з останньою структурою власності банку, його видатними співвласниками виступають Андрій Іванов (37,44%), Микола Солдатенко (24,24%) і Київська міськдержадміністрація (25%).

А.Іванов є молодшим партнером "Київської інвестиційної групи", Н.Солдатенко - екс-співвласник "Запоріжсталі", міноритарний акціонер Індустриалбанку.

Банк "Хрещатик" заснований в 1993 році. За розміром загальних активів на 1 жовтня 2015 року банк "Хрещатик" (10,09 млрд грн) займав 18-те місце серед 123 українських банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА