12:18 25.03.2016

Другий підозрюваний у вбивстві адвоката Грабовського був затриманий у четвер в Одеській області

3 хв читати
Другий підозрюваний у вбивстві адвоката Грабовського був затриманий у четвер в Одеській області

В Одеській області в четвер вранці був затриманий другий підозрюваний у причетності до вбивства адвоката російського спецназівця Олександра Александрова Юрія Грабовського, який згодом вказав на місце вбивства і поховання Ю. Грабовського, заявляє головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"Вчора вранці завдяки дуже скрупульозній і напруженій роботі невеликої групи кращих офіцерів Служби безпеки України... разом зі слідчими військової прокуратури Одеського СБУ затримали ще одну особу, окрім арештованого більше тижня тому, одного з виконавців зникнення адвоката Грабовського", - розповів головний військовий прокурор на брифінгу в п'ятницю.

"Цю другу особу було затримано в Одеській області та у процесі проведення слідчих дій з наданням всіх передбачених законом прав на захист цієї особи, були отримані дані від цієї затриманої особи про місце і обставини вбивства адвоката Грабовського", - додав А. Матіос.

За його словами, затриманий згодом вказав на місце знаходження тіла адвоката. "Після проведення всіх процесуальних оформлення свідоцтв цієї особи, невелика група представників "Альфи", військової прокуратури та слідчих та оперативних співробітників СБУ під моїм керівництвом... виїхали на територію Київської області і, починаючи з 7 години вечора (24 березня – ІФ) до 4 ранку, ми шукали місце поховання і місце вбивства адвоката Грабовського", - сказав головний військовий прокурор.

"Після вказівки затриманим (місця поховання Ю. Грабовського – ІФ) в полишеному колишньому колгоспному саду за 27 км від міста Жашкова (Черкаська область – ІФ), о 4 години ночі одразу після початку відкопування місця, зазначеного затриманим злочинцем, ми одразу натрапили на тіло загиблого", - додав він.

За словами А. Матіоса, наразі огляд місця події триває, тривають слідчі дії за участю судово-медичних та інших експертів.

Як повідомлялося, 9 березня Голосіївський райсуд переніс розгляд справи щодо спецназівців Головного розвідувального управління (ГРУ) ЗС РФ Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова у зв'язку з неявкою адвоката Ю. Грабовського. Як повідомила головний спеціаліст відділу комунікацій Головного управління Нацполіції в Одеській області Дарина Ярчук, за даними правоохоронних органів місцезнаходження Ю. Грабовського 1972 р. н. невідомо з 5 березня.

20 березня головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що підозрюваний в організації зникнення Ю. Грабовського нарази затриманий і вже заарештований. За його словами, операція була спланована "колишніми українцями" і спецслужбами РФ "для створення картинки" на заключній стадії розгляду справи щодо російських спецназівців.

На наступний день А. Матіос заявив, що, згідно з наявною інформацією, на Є. Єрофєєва і О. Александрова з боку іноземних спецслужб готувався замах у центрі Києва і рішення усунути російських військових було прийнято в силу того, що викрасти їх іноземним спецслужбам не видавалося можливим.

Інформація про загибель Ю. Грабовського з'явилася в п'ятницю вранці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА