09:26 29.12.2015

Суд дозволив Лукаш виїжджати за кордон

2 хв читати
Суд дозволив Лукаш виїжджати за кордон

Солом'янський районний суд Києва повернув екс-міністру юстиції України Олені Лукаш заставу та закордонні паспорти, повідомляє колишній перший заступник глави Адміністрації президента України Андрій Портнов.

"Держава повністю повертає заставу і закордонні паспорти. Відсьогодні Олена також більше не обмежена в пересуванні і може виїхати за кордон", - написав А. Портнов на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Він також виклав на своїй сторінці копію відповідної постанови суду.

"Клопотання начальника шостого відділу процесуального керівництва державного звинувачення та представництва в суді Спеціальної антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України молодшого радника юстиції Козачина С. С. про продовження терміну виконання підозрюваною Лукаш Оленою Леонідівною покладених на неї обов'язків відповідно до ч. 5 ст. 194 Кримінального процесуального кодексу України залишити без задоволення. Постанова суду оскарженню не підлягає", - зазначено в документі.

Як повідомлялося, 5 листопада Служба безпеки України затримала О. Лукаш. Прокурор Генпрокуратури України Владислав Куценко заявив, що зібрано інформацію, що може підтверджувати скоєння нею злочинів за ч. 5 ст. 191 (розкрадання коштів в особливо великих розмірах) та ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Правоохоронні органи також вивчать можливу причетність екс-глави Мін'юсту до кількох злочинів, зокрема подій на Майдані, ухвалення "диктаторських законів".

6 листопада Печерський районний суд Києва постановив взяти О. Лукаш під варту з правом застави в 5 млн 115,6 тис. грн. Того ж дня народний депутат України з фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський вніс зазначену заставу. 9 листопада О. Лукаш було звільнено, свої паспорти вона здала слідчому, за рішенням суду їй видано електронний браслет. Екс-міністру заборонено залишати територіальні межі Києва.

18 листопада Апеляційний суд Києва знизив заставу для екс-міністра до 2 млн 557,8 тис. грн, підтвердивши рішення суду першої інстанції щодо обмеження її пересування за межі України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА