09:37 16.12.2015

Політична підгрупа не досягла угоди щодо виборів в окремих районах Донбасу - Оліфер

2 хв читати
Політична підгрупа не досягла угоди щодо виборів в окремих районах Донбасу - Оліфер

Політична підгрупа Тристоронньої контактної групи все ще не досягла угоди з основних питань, зокрема щодо питання проведення виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей, повідомила прес-секретар представника України в групі, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"У політичній підгрупі наразі не вдалося досягти угоди з основних питань, зокрема, щодо проведення виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей. Головною складовою можливого консенсусу є повне припинення бойових дій. Це ж вимога необхідно і для повноцінної роботи підгруп із економічних та гуманітарних питань. Це ж умова є обов'язковою для проведення розмінування", - написала вона на своїй сторінці в Facebook у вівторок увечері за підсумками зустрічі в Мінську.

Д. Оліфер також констатувала, що основне завдання, що постає зараз перед гуманітарної підгрупою, - це звільнення полонених, передусім хворих і поранених.

"22 грудня на засіданні Тристоронньої контактної групи буде заслухано спеціальний доповідь представників гуманітарної підгрупи з цього питання. Україна сподівається, що на цьому засіданні у цьому питанні буде досягнуто значний прогрес", - додала вона, зазначивши, що наступне засідання Тристоронньої контактної групи відбудеться за участю офіцерів зі Спільного центру з контролю і координації сторін.

Крім того, за інформацією Д. Оліфер, підгрупа з безпеки погодила для розмінування 12 ділянок.

Що стосується роботи міжнародних гуманітарних організацій, то вони як і раніше не мають доступу до непідконтрольних Україні районах Донецької і Луганської областей. "Україна наполягає на тому, щоб цей доступ був наданий: Міжнародний Комітет Червоного Хреста має отримати доступ до українських заручників, які перебувають на території окремих районів Донецької та Луганської областей", - наголосила прес-секретар Л. Кучми.

Крім цього, на зустрічі в Мінську українська сторона звернула особливу увагу на екологічну ситуацію, що склалася в результаті бойових дій на Донбасі. "Для моніторингу цього питання можуть бути запрошені експерти спеціальної міжнародної місії", - додала Д. Оліфер.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА