16:41 10.12.2015

До Мін’юсту звернення щодо ситуації навколо "Житомирських ласощів" не надходили - Петренко

2 хв читати
До Мін’юсту звернення щодо ситуації навколо "Житомирських ласощів" не надходили - Петренко

До Міністерства юстиції України не надходило ніяких звернень щодо ситуації навколо Житомирської кондитерської фабрики "ЖЛ" (ТДВ "ЖЛ", раніше ЗАТ "Житомирські ласощі"), службова перевірка дій керівника Житомирського обласного управління юстиції у зв'язку з діями реєстраторів щодо фабрики завершиться до кінця поточного тижня, заявляє міністр юстиції України Павло Петренко.

Відповідаючи на запитання після звіту про роботу відомства в Києві в четвер, міністр запевнив, що Мін’юст ніколи не ставав на бік жодної зі сторін у корпоративних конфліктах. "Жодного звернення, жодної скарги щодо цієї ситуації не подавали", - сказав П.Петренко.

Він розповів, що нині призначено службову перевірку дій обласного управління юстиції. "Призначено службову перевірку щодо керівництва обласного управління юстиції та щодо їхньої роботи, ця службова перевірка завершиться до кінця цього тижня", - зазначив міністр.

Водно він заявив, що керівник, який не вміє організувати роботу своїх підлеглих, має бути звільнений, а якщо в роботі керівника буде встановлено інші порушення, то цим займуться правоохоронні органи. "Міністерство юстиції не проводило жодних реєстраційних дій щодо цього підприємства", - запевнив П.Петренко.

Як повідомлялося, 27 листопада Житомирська кондитерська фабрика "ЖЛ" заявила про підготовлюване рейдерське захоплення підприємства. Як стверджують у компанії, готують спробу рейдерського захоплення нардеп Сергій Пашинський та його компаньйон Сергій Тищенко.

Компанії 27 листопада стало відомо, що ТДВ "ЖЛ" виключено з єдиного державного реєстру підприємств. Замість ТДВ "ЖЛ" з'явилося нове підприємство-власник майнового комплексу Житомирської кондитерської фабрики з новою назвою та новим прізвищем директора. "Ніяких судових рішень і законних підстав такої протиправної діяльності не існує. Керівництву стало відомо, що зазначені дії були зроблені за вказівкою нардепа С.Пашинського і прямими розпорядженнями міністра юстиції України П.Петренка", - заявили в компанії.

У "ЖЛ" також заявили, що С.Пашинський уже неодноразово робив спроби захопити фабрику.

30 листопада працівники Житомирської кондитерської фабрики "ЖЛ" оголосили 10-денний страйк у зв'язку з можливою спробою рейдерського захоплення.

Раніше повідомлялося, що "ЖЛ" запустила процес ребрендингу, у рамках якого виводить на ринок новий бренд Zhytomir Sweets, який під єдиним ім'ям та концепцією об'єднає всі раніше відомі торговельні марки підприємства.

Кондитерську фабрику "ЖЛ" засновано у 1944 році, виробляє продукцію під торговельними марками "ЖЛ", Doma, Optimix, Stevix. Асортимент налічує понад 250 найменувань. Загальна виробнича потужність підприємства становить 80 тис. тонн продукції на рік, на фабриці функціонують 28 виробничих ліній.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА