18:46 02.11.2015

Корбана хочуть узяти на поруки нардепи Купрій, Денисенко та Дідич

2 хв читати
Корбана хочуть узяти на поруки нардепи Купрій, Денисенко та Дідич

Позафракційний народний депутат Віталій Купрій заявляє, що він та його колеги народні депутати Андрій Денисенко та Валентин Дідич мають намір просити суд звільнити з-під варти главу політради партії "УКРОП" Геннадія Корбана під особисті зобов'язання парламентаріїв.

"Зрозуміло, що затримання відбулося протиправно без рішення суду, що слідчий порушив право затриманого і не дозволив надати йому медичну допомогу. Водночас із відповідними скаргами ми подаємо клопотання про звільнення Г. Корбана під особисті зобов'язання народних депутатів", - написав В. Купрій на своїй сторінці в Facebook у понеділок.

Він також уточнив, що до цього клопотання приєднуються позафракційний народні депутати Андрій Денисенко та Валентин Дідич.

Також в ефірі телеканалу "112 Україна В. Купрій заявив що, Г. Корбан після затримання СБУ піддався тортурам.

"Корбан заявив про тортури, ненадання медичної допомоги, йому не давали пити воду. Про те, що в його камері на Аскольдовому провулку в СБУ цілодобово горить світло - це також є тортурами", - повідомив В. Купрій.

Наразі Новозаводський суд у Чернігові обирає Г. Корбану запобіжний захід.

У судовому засіданні на прохання адвокатів Г. Корбана оголошено перерву. Його захист заявив про відведення судді, який прийняв ксерокопію постанови про склад групи прокурорів

Як повідомляє прес-служба "УКРОПу", цьому передувала спроба адвокатів встановити правові підстави участі групи прокурорів у процесі, а саме – адвокати Г. Корбана просили пред'явити оригінал постанови прокуратури про затвердження складу представників державного обвинувачення, однак співробітники прокуратури пред'явили лише ксерокопію такої постанови на двох окремих аркушах, без друку. У свою чергу суддя відхилив клопотання захисту Г. Корбана і постановив, що цих паперів йому достатньо, щоб бути впевненими, що прокурори мають безпосереднє відношення до кримінальної справи щодо Г. Корбана.

Як повідомлялося, колишній заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації, який брав участь у виборах мера Києва від партії "УКРОП" Г. Корбана було затримано в суботу вранці. Як повідомили в Генпрокуратурі і СБУ, Г. Корбан затримано у рамках широкомасштабної спецоперації, спрямованої на ліквідацію організованого злочинного угруповання.

Пізніше захисник Г. Корбана Олексій Шевчук заявив, що в суботу ввечері його підзахисному було висунуто підозру в скоєнні злочинів за трьома не пов'язаними між собою статтями КК: ч. 5 ст. 191, 1 ч.. ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ст. 255 (створення організованої злочинної організації).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА