16:17 22.10.2015

Люксембург підтримує територіальну цілісність України і політику санкцій стосовно порушників міжнародного права - Беттель

1 хв читати
Люксембург підтримує територіальну цілісність України і політику санкцій стосовно порушників міжнародного права - Беттель

Президент України Петро Порошенко на зустрічі з прем'єр-міністром Люксембургу Ксав’є Беттелем у Києві в четвер обговорив питання двосторонніх відносин і подякував за активну підтримку євроінтеграції України.

Як повідомляє в четвер прес-служба глави держави, П.Порошенко також висловив вдячність Люксембургу за чітку проукраїнську позицію в питанні захисту незалежності та територіальної цілісності України і підтримку під час сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй та голосування за надання Україні статусу непостійного члена Ради безпеки ООН.

У свою чергу прем'єр Люксембургу подякував президенту за можливість відвідати Україну та обговорити питання і двосторонніх відносин, і взаємодії в євроінтеграційному процесі України.

К.Беттель наголосив на схваленні Люксембургом політики "єдиного голосу" Євросоюзу в підтримці України. Він також відзначив прогрес у мирному врегулюванні ситуації на Донбасі, який, за його словами, "розвивається в правильному напрямі, хоча процес є досить крихким, і ще рано говорити про значний прогрес". Він також позитивно оцінив діяльність "нормандського формату".

Прем'єр Люксембургу зазначив, що ЄС та його країна чітко стоять на позиції підтримки незалежності і територіальної цілісності України та необхідності неухильного дотримання міжнародного права та санкцій до тих, хто його порушує.

К.Беттель відвідує Україну з першим офіційним візитом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА