13:43 24.09.2015

Adidas розробить "надматеріал" для спорттоварів, здатний зазнавати вторинної переробки

1 хв читати
Adidas розробить "надматеріал" для спорттоварів, здатний зазнавати вторинної переробки

Німецький виробник спортивних товарів Adidas AG запускає трирічну дослідницьку програму з метою розробки нового виду матеріалу для виробництва спортивних товарів, який може зазнавати неодноразової вторинної переробки, зазначено в повідомленні Adidas.

Програма, що дістала назву Sport Infinity, буде профінансована Євросоюзом і об'єднає експертів з різних галузей для створення "надматеріалу". Передбачається, що цей матеріал використовуватиметься у виробництві товарів для спорту, які потім можна буде повністю двічі переробляти.

У повідомленні Adidas зазначено, що у виробництві матеріалу використовуватимуться надлишки товарів з інших галузей.

"Таким чином, футбольні бутси майбутнього можуть містити все, що завгодно, - від вуглецю, який використовують в авіаційній промисловості, до волокон бутсів, власник яких брав участь у матчах чемпіонату світу з футболу", - зазначено в повідомленні.

"Будь-які спортивні товари, зокрема бутси Лео Мессі, можна буде переробити у рамках безвідходного процесу", - зазначають в Adidas.

У повідомленні вказано, що Adidas і Єврокомісія запустили проект у червні 2015 року у співпраці з іншими ринковими експертами: BASF SE, KISKA GmbH, FILL Gesellschaft m.b.H., Університет Ерлангена-Нюрнберга (Friedrich-Alexander-Universitat Erlangen-Nurnberg), OECHSLER AG, Університет Лідса (University of Leeds), Centre for Technical Textiles (CTT); Association CETI (Centre Europeen des Textiles Innovants), Hypercliq E.E., SportsMethod Ltd.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА