15:53 11.09.2015

ЄС виділить 90 млн євро на підтримку проектів з децентралізації в Україні

2 хв читати
ЄС виділить 90 млн євро на підтримку проектів з децентралізації в Україні

Європейський Союз готовий надати Україні 90 млн євро на проекти децентралізації, повідомив єврокомісар з питань європейської політики сусідства Йоханнес Ган на зустрічі з віце-прем'єром - міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадієм Зубком.

Як повідомляє прес-служба Кабміну України, Г. Зубко зазначив, що українська сторона пропонує в рамках технічної підтримки офісів реформ створити 40 субрегіональних груп підтримки реформи, зокрема виділення значних ресурсів для здійснення зв'язків з громадськістю, навчання і коучинга. "Такі групи надаватимуть технічну допомогу завдяки навчанню місцевих органів влади на всіх рівнях. Крім того, групи координуватимуть підготовку новообраних депутатів, а також державних службовців щодо своїх нових повноважень з управління", - розповів віце-прем'єр.

Інший напрям, на який будуть спрямовані кошти від ЄС, - це зміцнення Державного фонду регіонального розвитку, особливо з урахуванням додаткових потреб в інвестиціях для створення і розширення послуг об'єднаних громад, пояснив Г. Зубко.

"Ми зацікавлені у створенні мережі агентств або офісів із навчання та підготовки кадрів у регіонах для розробки та реалізації проектів регіонального розвитку, зокрема проектного аналізу та управління інвестиційними проектами", - наголосив він.

Віце-прем'єр також висловив очікування України в отриманні інформаційно-експертної підтримки європейських партнерів процесу внесення змін до Конституції України. "Для нас важлива підтримка розробки пакета законодавства з питань децентралізації в 22 сферах, особливо базових законів із самоврядування, префектів, адмінтерустрою, земельних відносин, податкового і бюджетного законодавства, соціальних стандартів адміністративних послуг, місцевої поліції", - додав Г. Зубко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР: РФ на місяць може виробляти 30-40 одиниць ракет "Калібр", до 10 - "Оніксів" і стільки ж "Цирконів", до трьох - Х-69

Волонтери ТЧХУ та рятувальники ДСНС евакуювали 84 людини з багатоповерхівки Вишгорода, де виникла пожежа

Окупанти обстріляли село на Харківщині, загинула мирна жителька - Синєгубов

Кількість постраждалих унаслідок обстрілу Золочева Харківської області зросла до восьми осіб - МВС

Міноборони відкрило в Україні вже 19-й центр рекрутингу - в Ужгороді

Відомо про двох загиблих і шістьох поранених унаслідок обстрілу Гірника Донецької області - голова ОВА

Тенденція до збільшення кількості ДТП через водіння в нетверезому стані посилюється - патрульна поліція

Журналісти можуть відновити роботу у ВР для висвітлення сесій після великодніх свят - Юрчишин

Умєров розповів ірландському колезі про ситуацію на полі бою, закликав до інвестицій в українські оборонні компанії

До Києва прибула заступниця адміністратора USAID

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА