17:15 15.07.2015

Депутатське об'єднання "Кияни" заявляє про тиск на нього у зв'язку з протидією будівництву в Києві

2 хв читати
Депутатське об'єднання "Кияни" заявляє про тиск на нього у зв'язку з протидією будівництву в Києві

Члени міжфракційного депутатського об'єднання "Кияни" у Верховній Раді України заявили про тиск на них з боку забудовників, що використовують для цього правоохоронні органи.

В інтерв'ю журналістам у середу в Києві член об'єднання Борислав Береза заявив, що "цей тиск пов'язаний зі спробами перешкодити скандальному будівництві на Микільській Слобідці". де представники "Киян" нещодавно встановили свої громадські приймальні, щоб перешкодити в'їзду техніки на будмайданчик. Раніше забудовники домоглися скасування судового рішення, і будівництво поновилося. Незаконні будівництва як виразки покривають увесь Київ", - сказав Б. Береза.

У свою чергу, народний депутат Віктор Чумак констатував, що проблема незаконних забудов за останні півроку помітно загострилася.

За словами народного депутата Ігоря Луценка, забудовники, як і раніше, використовують тітушек для "охорони", а також почастішали випадки застосування ними вогнепальної зброї проти громадян.

Б. Береза наголосив, що об'єднання домагатиметься закриття всіх незаконних будівництв, що спотворюють столицю України.

Як раніше зазначали ЗМІ, на Микільській Слобідці (вул. Микільсько-Слобідська,1), група парламентаріїв-киян встановила свої громадські приймальні на в'їзді на будмайданчик для перешкоджання зведенню цього об'єкта. Як стверджують активісти, будівництво житлового комплексу ведеться всупереч нормам водного і земельного кодексів у межах прибережної захисної смуги на березі Дніпра. Крім того, будівництво завдає шкоди Патріаршому Собору Святого Воскресіння, фасадна частина якого дала тріщину.

Протистояння із забудовником триває вже більше півроку. Біля скандальної забудови періодично виникають сутички місцевих жителів з охороною об'єкта. 2 квітня, після чергової спроби мітингувальників повалити будівельний паркан охороною будівництва, було застосовано зброю, внаслідок чого постраждали кілька людей, зокрема міліціонер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА