14:46 11.07.2015

Fitch знизив рейтинги Приватбанку й Ощадбанку до "С" через реструктуризацію єврооблігацій

2 хв читати
Fitch знизив рейтинги Приватбанку й Ощадбанку до "С" через реструктуризацію єврооблігацій

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті двох найбільших українських банків : приватного Приватбанку і державного Ощадбанку до "C" з рівня відповідно "CCC" і "CC", зазначено в повідомленні агентства в п'ятницю.

"Зниження РДЕ відображає думку Fitch про те, що дефолт двох банків за певними єврооблігаціями нині майже неминучий. Це випливає з недавніх запитів обох банків щодо продовження термінів погашення цих облігацій", - пояснює агентство своє рішення.

Водночас Fitch зазначає, що банки продовжують обслуговувати інші свої зобов'язання, зокрема депозити клієнтів, списання за облігаціями не передбачається, а процентна ставка збільшується.

Агентство додає, що обидва банки ініціювали процес реструктуризації частково через втручання регуляторів - Нацбанку та уряду.

Fitch також зазначає, що підтвердило довгострокові РДЕ в нацвалюті обох банків на рівні "CCC", враховуючи, що внутрішні зобов'язання не передбачені в процесі реструктуризації та що кредитоспроможність у нацвалюті щодо інших українських емітентів істотно не змінилася.

Агентство також знизило рейтинг стійкості Приватбанку до "С" з "ССС", відображаючи порушення нормативних вимог до капіталу і бачення НБУ, що фінустанові потрібна реструктуризація боргу для забезпечення дотримання обов'язкових пруденціальних нормативів.

Рейтинг стійкості Ощадбанку підтверджений на рівні "CCC", оскільки банк виконує вимоги щодо капіталу: адекватність його капіталу на кінець першого півріччя становила 15,95% при граничному значенні 10%.

Fitch зазначає, що після завершення реструктуризації перегляне рейтинги, проте припускає, що вони залишаться низькими, враховуючи ризики країни і рівень "CCC" найвищої межі для країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

2 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА