13:48 02.06.2015

Лубківський повідомляє про затримання ДРГ, на рахунку якої кілька резонансних злочинів, скоєних на Харківщині

2 хв читати
Лубківський повідомляє про затримання ДРГ, на рахунку якої кілька резонансних злочинів, скоєних на Харківщині

Минулими вихідними Служба безпеки України знешкодила банду, причетну до організації і безпосередньої участі в здійсненні 9 резонансних злочинів на Харківщині, інформує радник глави СБУ Маркіян Лубківський.

"Усі вихідні дні служба працювала, щоб Українці могли святкувати та відпочивати... Напередодні свят глава СБУ Валентин Наливайченко дав жорсткі вказівки з особливо пильної уваги до українських міст і регіонів, що межують із зоною проведення АТО. І ось, хочу поінформувати вас про результати чергової масштабної спецоперації, яка 30-31 травня ц. р. була успішно проведена Службою безпеки України спільно з прокуратурою в Харкові", - написав М. Лубківський у своєму Facebook у вівторок удень.

За його словами, саме тут співробітники Харківського управління і центрального апарату СБУ, місцевої прокуратури із залученням бійців "Альфи" знешкодили банду, причетна до організації та безпосередньої участі у скоєнні дев'яти резонансних злочинів.

Зокрема, інформує М. Лубківський, серед скоєних ними злочинів значиться "обстріл з реактивних вогнеметів МРО-А будівель об'єднаного райвійськкомату Орджонікідзенського та Фрунзенського районів Харкова (08.09.2014 р.) І офісу волонтерської організації на вул. Лебединській (26.09.2014 р..); Підрив за допомогою саморобного вибухового пристрою (СВП) залізничної колії на мосту біля станції "Новожанове" Південної залізниці (31.03.2015 р.); Спроби підриву цистерн зі зрідженим газом на території одного з підприємств Харкова (11.01.2015 м..); Пострілів з гранатометів і вогнеметів у бік залізничних поїздів, організації вибухів на залізничних станціях із застосуванням мін СПМ.

"Під час спецоперації затримано трьох громадян України 1980, 1981 і 1989 р. У результаті невідкладних слідчих дій було встановлено місцезнаходження та під час обшуків вилучено безпрецедентно великий арсенал збої, зокрема: снайперські гвинтівки "Винторіз" і СВД (з патронами у кількості 400 шт.); Реактивний вогнемет МРО-А; автомати Калашнікова (з патронами в кількості 1000 шт.); пістолети Макарова, безшумний пістолет 6П9, близько двох тисяч патронів різного калібру; підствольні гранатомети (ВОГ-25 у кількості 70 шт); міни, тротил і пластид загальною вагою понад вісім (!) кг; понад 80 гранат різних модифікацій; 240 детонаторів та інше вибуховий обладнання", - написав він.

Під час допитів було встановлено, що ця диверсійна група неодноразово виїжджала в Російську Федерацію. "Там бойовики були завербовані, пройшли ґрунтовну підготовку на базах ГРУ Генштабу ЗС РФ, зокрема в Краснодарському краї", - додав М. Лубківський.

Затриманим оголошено підозру у скоєнні злочинів, передбачених ст. 113 (диверсія), ч 2 ст. 258 (терористичний акт) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

За словами радника глави СБУ, триває пошук інших членів ДРГ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА