10:05 17.04.2015

Американські десантники прибули в Україну - посол США

2 хв читати
Американські десантники прибули в Україну - посол США

Військовослужбовці Збройних сил США прибули в Україну, повідомляє в п'ятницю вранці посол США Джеффрі Пайєтт.

"Десантники 173-ї бригади США прибули до України для навчання українських військових", - написав він у Twitter.

Водночас прес-служба Міноборони України повідомила, що в понеділок, 20 квітня, в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (с. Старичі, Яворівський район, Львівська область) відбудеться церемонія відкриття українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ двох країн "Фіарлес Гардіан-2015".

Як повідомлялося, 29 березня глава МВС Арсен Аваков повідомив, що військовослужбовці Збройних сил США 20 квітня прибудуть на Яворівський полігон (Львівська обл.), де проведуть тривалі спільні навчання-тренінги для підрозділів Національної гвардії України.

"290 американських десантників висадяться 20 квітня у Львівській області на Яворівському полігоні. Саме тут, згідно з домовленостями з держдепартаментом США, відбудуться тривалі спільні навчання-тренінги 173-ї повітряно-десантної бригади армії США і бойових підрозділів Нацгвардії", - написав він у своєму Facebook.

А.Аваков повідомив, що тренінги відбуватимуться за участю 900 бійців Нацгвардії. "Три потоки по 300 нацгвардійців. Три потоки по вісім тижнів. Потім спільні навчання", - анонсував він.

За словами глави МВС України, в навчаннях братимуть участь такі підрозділи Нацгвардії, як "Азов", батальйон ім. Кульчицького, "Ягуар", "Омега" та інші частини з Києва, Харкова, Запоріжжя, Одеси, Львова, Івано-Франківська та Вінниці.

"Після закінчення навчань у розпорядження підрозділів Нацгвардії, що пройшли навчання, американські партнери нададуть спеціальну амуніцію та засоби зв'язку", - написав він.

30 березня президент України Петро Порошенко підписав закон і указ про проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних сил на території України і за кордоном на 2015 рік і про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України.

Зокрема, на території України в 2015 році передбачено проведення низки українсько-американських навчань: "Фіарлес Гардіан-2015" (загалом учасників 2,2 тис. осіб, з них до 1 тис. військових США), "Сі Бриз-2015" (загалом 2 5 тис. учасників, із них до 1 тис. військових США і до 500 військових із країн НАТО або програми "Партнерство заради миру") і "Сейбер Гардіан/Репід Трайдент-2015" (загалом 2,1 тис. учасників, із них до 500 військових США і до 600 військових з країн НАТО або програми "Партнерство заради миру").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА