13:12 20.03.2015

НБУ відніс до категорії неплатоспроможних Астра Банк та Банк "Київська Русь"

2 хв читати
НБУ відніс до категорії неплатоспроможних Астра Банк та Банк "Київська Русь"

Національний банк України (НБУ) 19 березня відніс до категорії неплатоспроможних Астра Банк та Банк "Київська Русь" (усі - Київ), повідомив регулятор на веб-сайті.

Відповідає рішення закріплено постановами правління НБУ від 19 березня 2015 р. №186 та №190.

Згідно з повідомленням, у зв'язку з проведенням Астра Банком ризикової діяльності, наявністю загрози інтересам вкладників та інших кредиторів, а також потребою в посиленому контролі за діяльністю банку в лютому 2015 року фінустанову було віднесено до категорії проблемних і у банк було призначено куратора НБУ.

"Крім того, ВАТ "Астра Банк" розмістив значні обсяги коштів на кореспондентському рахунку в АТ "Дельта Банк". З метою використання цих високоліквідних коштів ПАТ "Астра Банк" було надіслано вимогу до АТ "Дельта Банк" щодо повернення коштів у національній валюті на коррахунок, відкритий ПАТ "Астра Банк" в НБУ. Проте АТ "Дельта Банк" не виконав зазначеної вимоги", - йдеться в повідомленні.

Після віднесення Астра Банку до категорії проблемних до НБУ не було надано прийнятних та переконливих пропозицій щодо фінансового оздоровлення банку, йдеться в повідомленні.

За інформацією регулятора, віднесення Банку "Київська Русь" до категорії неплатоспроможних обумовлено неспроможністю акціонерів банку забезпечити його докапіталізацію згідно з результатами діагностичного обстеження, проведеного в 2014 році.

"ПАТ "Банк "Київська Русь" не забезпечив у встановлені терміни виконання плану капіталізації щодо збільшення капіталу, основним призначенням якого є покриття негативних наслідків різноманітних ризиків, які банки беруть на себе в процесі своєї діяльності, а також забезпечення захисту вкладів, фінансової стійкості та стабільної діяльності банків", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА