13:55 30.01.2015

Акція бійців "Айдару" продовжиться в понеділок - Мельничук

2 хв читати
Акція бійців "Айдару" продовжиться в понеділок - Мельничук

Акція протесту бійців окремого штурмового батальйону "Айдар" продовжиться в понеділок, 2 лютого, й буде більш численною, заявляє народний депутат України фракції Радикальної партії, засновник і перший командир батальйону "Айдар" Сергій Мельничук.

"Ми сьогодні розходимося і продовжимо нашу акцію в понеділок. Ми краще підготуємося, нас будуть тисячі. Нехай влада знає про це", - сказав С.Мельничук, виступаючи перед мітингувальниками біля КПП Міністерства оборони України на Повітрофлотському проспекті в Києві в п'ятницю.

"Ми заблокуємо повністю Міністерство оборони, підемо в Генеральну прокуратуру до головного військового прокурора, якщо знадобиться, заблокуємо і президента, щоб нас нарешті почули", - додав він.

За словами парламентаря, початок акції протесту заплановано на 12:00 понеділка, "щоб могли під'їхати люди з регіонів".

Перед виступом С.Мельничука бійці "Айдара" розблоковували рух Повітрофлотським проспектом, яким нині вже може вільно рухатися транспорт.

Як повідомлялося, в п'ятницю зранку бійці батальйону "Айдар" пікетували Міністерство оборони на Повітрофлотському проспекті в Києві.

Скандал із загубленою печаткою батальйону "Айдар", переоформленням документів і зміною назви військової частини розгорівся днями. Комбат "Айдару" С.Мельничук заявив, що цього добровольчого батальйону "офіційно більше не існує".

Головний старшина військової частини №2950 Валентин Лихоліт ("Батя") пояснив, що раніше "Айдар" був в/ч №0624, а тепер - №2950. Усі бійці, які були в частині №0624, перейшли в №2950, вона також називається "Айдар".

У Міноборони повідомили, що на сьогодні проходить переоформлення документів окремого штурмового батальйону "Айдар", змінюють печатку й назву військової частини, триває доукомплектація особовим складом і озброєнням. Про розформування батальйону не йдеться.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА