13:52 22.01.2015

Глава МЗС РФ назвав обстріл у Донецьку провокацією, що підриває зусилля "нормандської четвірки"

1 хв читати
Глава МЗС РФ назвав обстріл у Донецьку провокацією, що підриває зусилля "нормандської четвірки"

Глава МЗС РФ Сергій Лавров назвав обстріл зупинки громадського транспорту, що стався в четвер у Донецьку, провокацією, що підриває зусилля "нормандської четвірки" з нормалізації обстановки в Україні.

"Приголомшені новим жахливим злочином у Донецьку, де вранці 22 січня в результаті обстрілу українськими силовиками зупинки громадського транспорту загинули й дістали поранен ь десятки мирних громадян", - зазначено в заяві С.Лаврова, опублікованій в четвер на сайті МЗС РФ.

У заяві йдеться про те, що Москва розглядає цей інцидент "як злочин проти людяності, грубу провокацію, спрямовану на підривання зусиль із мирного врегулювання української кризи, майбутніх зрушень за підсумка ми зустрічі "нормандської четвірки" міністрів закордонних справ Росії, Німеччини, України і Франції", яка щойно завершилася.

Глава МЗС РФ виступив з вимогою провести негайне розслідування злочину в Донецьку. "Вимагаємо негайного розслідування скоєного в Донецьку злочину за участю представників ОБСЄ. Слід зробити все, щоб припинити обстріл Києвом міст південного сходу України і запобігти безглузд им подальш им жертв ам серед цивільних осіб", - заявив міністр.

За словами міністра, "стає очевидним, що "партію війни" в Києві та її зарубіжних покровителів не зупиняють людські жертви".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА