18:37 09.09.2014

Вбивство мера Кременчука та судді одного з районів можуть об'єднати в одне провадження - прокурор

2 хв читати
Вбивство мера Кременчука та судді одного з районів можуть об'єднати в одне провадження - прокурор

Вбивства мера Кременчука (Полтавська обл.) Олега Бабаєва і судді Автозаводського райсуду Олександра Лободенк а можуть об'єднати в одне кримінальне провадження, заявив в.о. прокурора області Юрій Кравченко.

За його словами, слідству вдалося встановити осіб, причетних до вбивства судді. "Офіційно заявляю, що в результаті копіткої роботи вдалося скласти список осіб, які вчинили цей злочин. Наразі вони дали свідчення і підтвердили свою причетність до скоєного. Вбивство судді було пов'язано з його професійною діяльністю. Досудове розслідування за двома кримінальними провадженнями триває. Вирішується питання про їх об'єднання", - сказав він журналістам у вівторок.

В.о. прокурора Полтавської області додав, що стосовоно вбивства О.Баба є ва при проведенні слідчого експерименту виявлено та вилучено знаряддя скоєння злочину - рушниця та набої. Наразі проводяться експертні дослідження, зокрема генетичні. Досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, 11 лютого поточного року біля власного будинку був смертельно поранений 34-річний суддя Автозаводського районного суду Кременчука Олександр Лободенко. Кримінальне провадження за цим фактом здійснюють органи внутрішніх справ за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, скоєне за попередньою змовою групою осіб) та ст. 379 (вбивство судді у зв'язку з його діяльністю, пов'язаною із здійсненням правосуддя) КК України.

Мера Кременчука О.Бабаєва було вбито пострілом у груди біля його будинку вранці 26 липня. Відкрито кримінальне провадження за ст 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), яка пізніше прокуратура перекваліфікувала в "умисне вбивство, вчинене на замовлення групою осіб". Підозрюван их у скоєнні вбивства затримано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА