15:18 17.07.2014

На Донбасi планують закрити 46 шахт, а натомiсть створити 300 тис. нових робочих мiсць - Держпрограма

2 хв читати
На Донбасi планують закрити 46 шахт, а натомiсть створити 300 тис. нових робочих мiсць - Держпрограма

У Донецькiй та Луганськiй областях у рамках реструктуризацiї вугiльної промисловостi до 2017 року планують припинити роботу 46 шахт, повiдомила Наталiя Зiнкевич, директор Департаменту ринку працi та зайнятостi Мiнiстерства соцiальної полiтики.

"У Донецькiй та Луганськiй областях планують закрити 46 шахт, їх буде закрито або законсервовано", - заявила Н.Зiнкевич на засiданнi Нацiональної тристоронньої соцiально-економiчної ради в четвер.

За її словами, це передбачено Програмою створення робочих мiсць i стабiлiзацiї зайнятостi в Донецькiй та Луганськiй областях на перiод до 2017 року.

Згiдно з документом, унаслiдок реструктуризацiї вугiльної галузi в цих областях буде звiльнено 22 тис. шахтарiв.

На сьогоднi в Донецькiй та Луганськiй областях 265 тис. безробiтних, iз них 52% мають середню освiту, 25% - вищу.

Програма передбачає створення за 3 роки понад 300 тис. нових робочих мiсць за рахунок державно-приватного партнерства й залучення мiжнародних донорiв. Цього планують досягти за рахунок "перезавантаження економiки" Донбасу з орiєнтацiєю на прiоритетнi галузi, зокрема, виробництво будiвельних матерiалiв, приладо- й машинобудування, обладнання для енергозбережних технологiй - теплових насосiв i сонячних батарей, виробництво та глибоку переробку сiльськогосподарської продукцiї, розвиток IT-технологiй, а також пiдтримку малого й середнього виробничого бiзнесу.

Для реалiзацiї Програми буде розроблено механiзми банкiвського кредитування, створено вiльнi економiчнi зони, а також упроваджено партнерство й патронат iз боку органiв влади iнших регiонiв.

Переселенцям iз Донбасу пропонують видавати компенсацiї для працевлаштування, а працедавцям - дотацiї для виплати зарплати їм. Також для переселенцiв пропонують увести вiдстрочення на два роки на споживчi кредити й трирiчнi податковi канiкули - для представникiв малого та середнього бiзнесу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА