12:11 17.07.2014

Вчинено збройний напад на в. о. начальника Держекоінспекції Київщини Зайченка, його поранено - Мінекології

2 хв читати
Вчинено збройний напад на в. о. начальника Держекоінспекції Київщини Зайченка, його поранено - Мінекології

Вчинено збройний напад на Олександра Зайченка - в. о. начальника Державної екологічної інспекції в Київській області, повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів.

"Близько 8:30 (17 липня) дорогою на роботу біля входу до приміщення Держекоінспекції в Київській області на вул. Васильківська, 3 до О.Зайченка зі спини підійшли двоє невідомих і відкрили вогонь, завдавши йому 5 поранень. Потерпілого госпіталізували", - зазначено в повідомленні в четвер.

О.Зайченко працює на посаді в. о. начальника Київської облекоінспекції майже два місяці. Нещодавно міністр екології та природних ресурсів України Андрій Мохник зробив представлення в Кабмін щодо призначення його заступником міністра - начальником апарату Мінекології. "Формальний керівник обласної екоінспекції - ставленик колишньої влади Януковича – переховується від звільнення, перебуваючи на лікарняних", - наголосили у відомстві.

У Мінекології зазначили, що за нетривалий період роботи на своїй посаді О.Зайченко виявив на території Київщини чимало порушень екологічного законодавства. Зокрема, йдеться про викриття масштабної та добре організованої браконьєрської діяльності. Від першого дня роботи О.Зайченко взявся за руйнування корупційних схем, ретельно стежив за додержанням умов природоохоронного законодавства. "Вочевидь, саме така принципова діяльність і стала причиною нападу на нього", - вважають у Мінекології.

Коментуючи інформацію про напад, міністр екології та природних ресурсів А.Мохник зазначив: "Вочевидь, сьогоднішня стрілянина, за задумом нападників, мала бути певним попередженням. Цілком зрозуміло, що хронічна корупція та беззаконня настільки сильно в’їлися у державні структури, що чиновники-корупціонери та злодії, яким вони потурали, не мають наміру так просто відмовлятися від своїх темних справ. Утім, ми готові довести справу до кінця й очистити міністерство від тих, хто порушує закон".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА