10:25 19.03.2014

НСЖУ і медіа-профспілка засудили дії депутатів від "Свободи" в НТКУ та вимагають розслідування резонансного випадку

2 хв читати

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) і Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) засуджують незаконні дії народних депутатів від фракції "Свобода" стосовно гендиректора Національної телекомпанії України Олександра Пантелеймонова.

"Моніторинги ефірів НТКУ беззаперечно свідчили про системні порушення законодавства і журналістських стандартів, поширення свідомо недостовірної інформації державною телекомпанією. Відповідальність за це закон "Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів" покладає на посадову особу ЗМІ, яким є гендиректор Олександр Пантелеймонов", - йдеться в заяві, оприлюдненій прес-службою комітету Незалежної профспілки.

Водночас у тексті наголошується, що "ніхто не має права принижувати гідність людини, навіть якщо ця людина сама здійснює ганебну діяльність".

У заяві також звертається увага на те, що фізичний і психологічний тиск як спосіб з'ясування стосунків є неприпустимим у демократичному суспільстві.

НСЖУ і НМПУ наголосили, що законодавством передбачено процедуру цивілізованого звільнення гендиректора НТКУ, так само передбачено і відповідальність, включно з кримінальною, за самоуправство, побої, порушення трудових прав особи.

Журналісти вимагають від Комітету Верховної Ради України з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради "розглянути цей ганебний випадок та дати йому належну оцінку".

Журналісти також вважають, що в МВС України мають внести їх заяву до Єдиного реєстру досудових розслідувань. У свою чергу від Генеральної прокуратури України зажадали принципової оцінки дій народних депутатів.

"Переконані, що на народних депутатах лежить особлива відповідальність за дотримання закону, прав і свобод громадян", - наголосили в НСЖУ і НМПУ.

Раніше у вівторок народні депутати від ВО "Свобода" силою змусили в. о. директора Національної телекомпанії України Олександра Пантелеймонова написати заяву про відставку.

На викладеному в мережі Інтернет відеозапису видно, що народні депутати силою змусили О.Пантелеймонова писати заяву, били його по обличчю та голові.

І.Мирошниченко називав керівника НТКУ "москалюкою" і звинувачував його в постійній брехні на каналі під час Майдану. Потім близько 20 людей заштовхали О.Пантелеймонова до позашляховика і вивезли в невідомому напрямку.

Як повідомляє "Українська правда", І.Мирошниченко в телефонній розмові пояснив, що це зроблено за критику "Свободи" на телеканалі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА