10:27 03.11.2013

УБОЗ затримав у Харкові кур'єра з великою партією незаконно ввезеного "Донського тютюну"

2 хв читати

Співробітники УБОЗ ГУ МВС України в Харківській області затримали 28-річного харків'янина, який перевозив у "Газелі" велику партію російських цигарок, ввезених у країну з приховуванням від митного контролю.

Як повідомила прес-офіцер УБОЗ ГУ МВС у Харківської області Світлана Баркова, в жовтні до управління з боротьби з організованою злочинністю надійшла інформація про те, що з фабрики ВАТ "Донський тютюн" у Ростові-на-Дону (РФ) планується відправити велику партію цигарок за фіктивними документами транзитним шляхом Молдова - Одеса - Харків.

"Під час реалізації отриманої інформації працівники УБОЗ у Харкові затримали автомобіль "Газель" під керуванням громадянина України, який виконував роль кур'єра. У вантажівці він перевозив 10500 тисяч одиниць товару - пачок цигарок в асортименті: сигарети з фільтром "Донський тютюн", "Арктика", "Навігатор", "Імператор", "Беверлі", "Маршал", "Наша марка", "Армада", - розповіла С.Баркова.

Кур'єр розповів правоохоронцям, що мав доставити товар, що надійшов у Харків з одеського міжнародного аеропорту за допомогою комерційної пошти, чоловікові, який давав цигарки на реалізацію дрібнішим оптовикам.

"Тютюнові вироби з фабрики ВАТ "Донський тютюн" ввезено в Україну нібито експортом із РФ, про що свідчать відповідні маркування на ящиках із товаром. Товар не було розмитнено, акцизні марки на пачках та будь-які документи на товар були відсутні", - зазначила С.Баркова.

Харківська митниця Міндоходів склала протокол про порушення митних правил за ст. 484 (ввезення на митну територію України тютюнових виробів із приховуванням від митного контролю) Митного кодексу України. Товар вилучено до ухвалення рішення суду.

Наразі співробітники УБОЗ Харківської митниці працюють над встановленням учасників усього ланцюга незаконного ввезення тютюнових виробів на територію України з приховуванням від митного контролю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА