13:18 28.10.2013

Росія і Україна працюють над проблемою відновлення виробництва літаків Ан -124 "Руслан"

2 хв читати

Росія і Україна продовжують випробування з метою вирішити питання про відновлення створення літаків Ан-124.

"Тривають спільні випробування з метою визначитися щодо відновлення серійного виробництва літаків сімейства Ан -124", - сказав глава МЗС РФ Сергій Лавров, виступаючи в Донському державному технічному університеті.

25 жовтня повідомлялося, що Кабінет Міністрів України схвалив проект міжурядової угоди з Російською Федерацією "Про реалізацію та заходи держпідтримки відновлення серійного виробництва літаків сімейства Ан -124 з двигунами Д -18 та їхніми модифікаціями". Міністр промислової політики Михайло Короленко уповноважений підписати угоду від української сторони.

Ан-124- 100 "Руслан" - найбільший у світі серійний важкий транспортний літак вантажопідйомністю 150 тонн. Провідними операторами літака виступають українська "Авіалінії Антонова" (Київ) і російська "Волга Дніпро".

З 2006 року партнери беруть участь у програмі НАТО SALIS (Strategic Airlift Interim Solution) з надання транспортних можливостей в інтересах Альянсу та ЄС. У грудні 2012 року НАТО продовжило контракт на оренду українських і російських "Русланів" до 31 грудня 2014 року.

З 2003 року ДП "Антонов" ( Київ), ПАТ "Мотор Січ" (Запоріжжя)і "Волга-Дніпро" відпрацьовують поетапну програму відновлення виробництва модернізованої версії літака для світового ринку.

Згідно з різними експертними оцінками, серійне виробництво літака може бути розпочато не раніше 2015-2020 року. Прогнозний обсяг замовлення на модернізовану версію оцінено в 40-100 од.

Раніше ДП "Антонов" - провідний український розробник і виробник авіатехніки - запропонувало російській "Об'єднаній авіабудівній корпорації (ОАК) створення проектних СП, з точки зору ринку, за перспективними програмами авіапрому: ближньомагістрального Ан -140, регіонального літака нового покоління Ан -148, транспортних Ан-70 і Ан-124.

Плани створення СП з виробництва модернізованих важких транспортних Ан -124-100 "Руслан" вантажопідйомністю 150 тонн були підтримані на рівні глав урядів країн за підсумками зустрічей у липні в Сочі та в жовтні в Калузі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА