20:30 18.10.2013

Уряд України розгляне питання квотування ввезення макулатури та іншої вторсировини

2 хв читати

Кабінет Міністрів України опрацює питання та внесе пропозиції щодо встановлення квот на ввезення до країни відходів як вторинної сировини (зокрема, макулатури), прогнозовані обсяги яких в Україні достатні для забезпечення потреб вітчизняних переробних підприємств у сировині.

Таке доручення уряду міститься в рішенні Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України від 25 квітня 2013 року "Про комплекс заходів щодо вдосконалення проведення моніторингу довкілля та держрегулювання у сфері поводження з відходами", введеному в дію указом президента України Віктора Януковича, оприлюдненим 18 жовтня.

Згідно з документом, Кабінету Міністрів також доручено опрацювати питання можливості встановлення заборони на ввезення в Україну пакувальних матеріалів і тари, відходи яких переробляються імпортерами, які не беруть участі у фінансуванні програм зі створення об'єктів для перероблення таких відходів або не надали зобов'язання щодо подальшого їх вивезення.

Крім того, з метою створення передумов для збільшення обсягів збирання та заготівлі відходів, а також реального здійснення роздільного збирання твердих побутових відходів, уряду доручено опрацювати питання встановлення особливостей оподаткування ПДВ операцій з постачання переробним підприємствам окремих видів вторсировини.

Згідно з документом, у шестимісячний термін Кабінет Міністрів України має забезпечити розроблення (з урахуванням міжнародного досвіду та вимог директив ЄС) і впровадження системи поводження з пакувальними матеріалами і тарою; системи збирання, видалення, знешкодження та утилізації відпрацьованих масел і мастил; системи збирання, заготівлі та утилізації зношених шин, гумотехнічних виробів і відходів гумотехнічного виробництва.

Крім того, необхідно в ці самі терміни розробити та впровадити системи заготівлі та утилізації непридатних до використання транспортних засобів, системи збирання та утилізації електричного та електронного обладнання.

Уряду також доручено впровадити системи збирання, видалення, знешкодження, утилізації відходів, що утворюються у процесі медичного обслуговування, ветеринарної практики, пов'язаних із ними дослідних робіт, поводження з відходами тваринного походження, з будівельними відходами.

Розроблені системи поводження з відходами мають передбачати запровадження дієвої системи обліку, подання звітності та контролю за операціями з поводження з відходами, а також забезпечення умов для розвитку добросовісної конкуренції та недопущення монополізації ринку послуг у сфері поводження з відходами.

Як повідомлялося, відсутність в Україні власного виробництва первинних напівфабрикатів поставила підприємства української целюлозно-паперової галузі в повну залежність від імпортерів сировини та змусила орієнтуватися на випуск таких видів паперу і картону, які виробляють із макулатури.

Потужності з переробки вторинної сировини лише Київського картонно-паперового комбінату перевищують 850 тонн на добу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль прокоментував рішення G7 про конфіскацію активів РФ та виплату їй компенсацій

На фронті сталося 81 бойове зіткнення, з них 29 – на Покровському напрямку

Окупанти за добу завдали 6 ракетних та 38 авіаударів по Україні

Українська авіація та ракетні війська завдали ударів по 15 місцях скупчення противника

Посли ЄС у принципі домовилися про переговорні рамках вступу України до ЄС. Міжурядова конференція запланована на 25 червня

В Одесі відкрився Black Sea Security Forum, присвячений безпеці в регіоні

У G7 закликають до олімпійського перемир'я - комюніке

Країни G7 виділять Україні $50 млрд додаткового фінансування за рахунок доходів від заморожених активів РФ без шкоди для інших внесків - комюніке

Ситуація в українській енергосистемі наступного тижня буде складнішою - голова "Укренерго"

З півночі на фронті було вже 71 бойове зіткнення, на курахівському напрямку вбито 36, поранено 60 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА