14:54 02.10.2013

Україна стане асоційованим членом Європейської організації ядерних досліджень

2 хв читати

Віце-прем'єр міністр України Костянтин Грищенко 2 жовтня поточного року вирушив із робочим візитом до Женеви (Швейцарія), де планується підписання угоди між Україною та Європейською організацією ядерних досліджень (CERN) стосовно надання Києву статусу асоційованого члена.

"Набуття Україною статусу асоційованого члена CERN дозволить українським науковцям поглиблювати дослідження в галузі ядерної медицини, криміналістики, ядерних та нанотехнологій, сприяти розвитку вітчизняного сектора високотехнологічної та інноваційної продукції", - наводить слова К.Грищенка його прес-служба в середу.

За словами віце-прем'єра, Україна успішно пройшла складну процедуру на перевірку відповідності асоційованого члена цієї організації.

"Українські науковці добре відомі в CERN завдяки своїй успішній участі у низці напрямків для проекту Великого адронного колайдера", - зазначив К.Грищенко.

Згідно з інформацією, у рамках візиту український віце-прем'єр ознайомиться з об'єктами та ходом дослідницьких програм організації, а також зустрінеться з керівництвом CERN.

Крім того, у рамках візиту до Женеви К.Грищенко проведе зустрічі з представниками керівництва низки міжнародних організацій, розташованих у Женеві.

CERN (від французького Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire - Європейська рада з ядерних досліджень) - це найбільша у світі лабораторія фізики високих енергій, угоду про утворення якої було підписано в Парижі 29 червня − 1 липня 1953 року представниками 12 європейських країн. Організацію було утворено 29 вересня 1954 року.

Нині кількість країн-членів зросла до 20. Крім того, деякі країни та міжнародні організації мають статус спостерігача.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА