16:39 03.09.2013

"Богдан" залучить понад 30 вітчизняних постачальників комплектуючих для випуску JAC у Черкасах

2 хв читати

Корпорація "Богдан", один із провідних українських операторів автотранспортного ринку України, має намір залучити понад 30 українських компаній-виробників комплектуючих для виробництва на заводі в Черкасах легкових автомобілів JAC, випуск пілотної партії яких корпорація розпочала наприкінці серпня.

"Корпорація вже провела переговори з постачальниками комплектуючих з України, підписавши угоди, й на завершальному етапі перебувають переговори з потенційними постачальниками з Російської Федерації та Білорусі", - зазначається в прес-релізі корпорації у вівторок.

Згідно з повідомленням, у постачанні комплектуючих будуть задіяні понад 30 вітчизняних компаній.

Як уточнив агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар корпорації Сергій Красуля, зокрема, шини постачатиме ПАТ "Росава" (Біла Церква, Київська обл.), сидіння - "ВЕЕМ-Металавтопром" (Львів), джгути - "МСС" (Дніпродзержинськ, Дніпропетровська обл.), матеріал для оббивки стелі салону та килимки постачатимуться з Дніпропетровська.

За словами С.Красулі, згідно з досягнутими домовленостями, кондиціонери постачатиме компанія "Август", стартери - "Прамо Іскра" (обидві - РФ), з Росії також постачатимуться бампери.

Крім того, наразі корпорація визначається з постачальником колісних дисків - це може бути Кременчуцький колісний завод або російська компанія "КіК" (Красноярськ), додав С.Красуля.

"За основними позиціями ми вже маємо домовленості, й виходячи з підписаних контрактів уже сьогодні можна говорити, що на першому етапі локалізація повномасштабного виробництва автомобілів JAC (зварювання - фарбування - складання) перевищить 30%, а до початку серійного випуску в листопаді поточного року вона може становити ще більше. До кінця поточного року локалізація перевищить 51%", - сказав прес-секретар корпорації.

За його словами, наразі на підприємстві, зокрема, триває налагодження технологічного ланцюга, перевірка комплектності кузовів та інші підготовчі роботи.

"Вихід на ринки країн СНД, насамперед Росії, з виготовленою в Україні продукцією є стратегічним завданням. Тому саме із запуском автомобілів JAC у серію ми максимально локалізуємо виробництво. Отже, корпорація не лише завантажує власне виробництво, а й надає замовлення суміжним підприємствам", - наводяться в повідомленні слова президента корпорації Олега Свинарчука.

Він укотре наголосив, що одне робоче місце на автоскладальному заводі - це додаткові вісім-десять робочих місць у суміжних галузях.

Як повідомлялося, наприкінці серпня корпорація "Богдан" розпочала виробництво пілотної партії легкових автомобілів JAC, першим із конвеєра зійде седан С-класу J5, а в листопаді "Богдан" розпочне випуск ще однієї моделі - компактного кросовера S5.

Дизайн автомобілів JAC розробляло італійське дизайнерське бюро Pininfarina, а за результатами краш-тесту С - NCAP вони мають п'ять зірок (найвищий бал).

Згідно з прогнозом фахівців компанії, після початку серійного виробництва автомобілів в Україні їх вартість для покупців у середньому вдасться знизити на 10 тис. грн.

Завод легкових автомобілів у Черкасах має проектну потужність 120-150 тис. авто на рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні оголошено масштабну повітряну тривогу через ракетну атаку РФ

Окупанти випустили по Харківщині 8 ракет - Синєгубов

У Харкові внаслідок ворожого удару перебито газопровід, спалахнула пожежа, 2 людей поранено

Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Харкова, інформація про постраждалих уточнюється

Окупанти обстріляли Малоданилівську громаду Харківської області

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА