16:53 22.07.2013

Активісток FEMEN заарештували в Брюсселі під час спроби замкнути посольство Тунісу

2 хв читати

Активістки руху FEMEN спробували навісити замок на посольство Тунісу в Бельгії на знак протесту проти арешту соратниці Аміни Сбуї в Тунісі, проте їх самих узяли під варту.

"Секстремісток FEMEN заарештували в Брюсселі під час спроби замкнути туніське посольство. Сьогодні в день суду над Аміною секстремістки FEMEN вимагали від влади Євросоюзу взяти під варту представників офіційного злочинного ісламістського режиму Тунісу в Бельгії. Такі заходи Європарламенту мають стати адекватною відповіддю демократичних сил на незаконний арешт і ув'язнення юної захисниці прав жінок, активістки "FEMEN Туніс" Аміни", - йдеться в повідомленні руху, поширеному в понеділок.

У повідомленні також наголошується, що FEMEN вимагає від Євросоюзу реальних дій для впровадження демократії в країнах Магрибу, а від ісламістської влади Тунісу - негайного та беззастережного звільнення Аміни Тайлер.

Крім того, у FEMEN заявляють, що 25 червня їхні активістки "вистежили й напали на кортеж прем'єр-міністра Тунісу Алі Лараєда, вимагаючи звільнити з в'язниці свою соратницю Аміну".

Як повідомлялося, туніську активістку Аміну Сбуї заарештували 19 травня за обвинуваченням у незаконному носінні балончика зі сльозогінним газом після того, як вона намалювала слово FEMEN на одній зі стін у місті Кайруані, де мав відбутися конгрес радикальних мусульман - салафітів.

Голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу на спільній прес-конференції з А.Лараєдом закликав владу Тунісу реформувати судову систему країни, що залишилася від колишнього режиму. "Євросоюз закликає змінити закони, успадковані від попереднього режиму, зокрема, в рамках кримінального кодексу, щоб забезпечити свободу слова для чоловіків і жінок у Тунісі", - сказав Ж.М.Баррозу.

Наприкінці травня двох француженок і громадянку Німеччини з FEMEN заарештували в Тунісі за те, що вони оголили груди біля Міністерства юстиції країни на знак підтримки А.Сбуї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА