13:06 01.07.2013

Курченко iстотно не змiнюватиме команду топ-менеджерiв у UMH group i не має намiру втручатися в редакцiйну полiтику видань

3 хв читати

Новий власник медiахолдингу UMH group бiзнесмен Сергiй Курченко запевняє, що не має намiру iстотно змiнювати склад топ-менеджерiв у холдингу й розраховує на рентабельнiсть 20-30% рiчних.

"Ми не маємо намiру сильно змiнювати команду топ-менеджерiв, тiльки посилимо деякi позицiї. Ми хочемо вийти на рентабельнiсть 20-30% рiчних, домогтися кращої динамiки розвитку UMH. I я впевнений, що в нас це вийде", - сказав С.Курченко в iнтерв'ю виданню "Forbes Украина", опублiкованому в понедiлок, розповiдаючи про плани щодо UMH group.

Вiн пояснив, що чiтко розумiє - "потрiбно диверсифiкувати бiзнес". "Медiахолдинг забезпечить повернення iнвестицiй за шiсть-сiм рокiв. I за найближчий рiк у нього прогрес буде не менший, нiж у "Металiста" (ФК" Металiст "(Харкiв), президентом якого є С.Курченко - IФ). Є колосальнi перспективи зростання в iнтернет-сегментi. Це на 100% бiзнес-угода i вигiдне придбання", - зазначив бiзнесмен.

С.Курченко також запевнив, що як акцiонер побудує з усiма виданнями "правильнi, прозорi вiдносини, якi буде закрiплено юридичними документами".

"У мене буде такий договiр iз Forbes. I я чiтко виконуватиму вимоги та побажання лiцензiата. Представник американського Forbes Мiгель Форбс - остання iнстанцiя в усiх редакцiйних питаннях як представник компанiї-лiцензiата", - розповiв вiн.

Бiзнесмен наголосив, що не має намiру втручатися в редакцiйну полiтику видань. У цьому контекстi, вiдповiдаючи на запитання "Forbes Украина", чи вийде, наприклад, стаття про зловживання так званої "Сiм'ї", вiн зауважив: "Звiсно. Я обiцяю, що виконуватиму умови договору".

Щодо ситуацiї з головним редактором проекту "Forbes Украина" Володимиром Федориним новий власник медiахолдингу зазначив, що пропонував йому зустрiтися пiд час цього iнтерв'ю або пiзнiше, але у вiдповiдь отримав вiдмову: "Я i знайомитися не буду, це моя принципова позицiя". (Як вiдомо, головний редактор журналу "Forbes Украина" В.Федорин пов'язав продаж журналу з полiтикою i заявив про намiр пiти зi своєї посади 1 жовтня).

Крiм того, вiдповiдаючи на запитання, чи купив би вiн UMH без Forbes, С.Курченко сказав: "Коли ми вирiшили купити UMH, то дивилися на цей бiзнес з точки зору виручки, EBITDA i перспектив розвитку".

Як повiдомлялося, 21 червня група компанiй СЄПЕК, створена С.Курченком, офiцiйно заявила про купiвлю ним "Українського медiа холдингу" (UMH group) - одного з найбiльших медiагравцiв на українському ринку, що має значнi медiаактиви й у Росiї.

"Сторони завершили процес переговорiв, пiдписали договiр купiвлi-продажу 100% акцiй i почали фiнансувати угоду. На сьогоднi сплачено близько 50% суми угоди", - зазначено в повiдомленнi СЄПЕК.

Завершення операцiї планується протягом восьми мiсяцiв, наразi 98% акцiй передано на зберiгання ескроу-агенту (однiй з авторитетних юридичних компанiй Великої Британiї).

До остаточного закриття угоди структури UMH group працюватимуть у тому самому режимi.

До медiа-холдингу UMH group входять газети "Аргументы и Факты в Украине", "Комсомольская правда в Украине", тижневики "Корреспондент", "Теленеделя", українська роздрiбна мережа "Своя преса" з бiльше нiж 860 торговельними точками в десяти регiонах. Крiм того, холдинг має лiцензiї на видання журналiв Forbes i Vogue.

UMH group також належать радiостанцiї - чотири мережевi ("Авторадiо", "Наше Радiо", "Ретро FM", Europa plus) i двi локальнi ("Джем FM" i "Голос Столицi"), локальнi iнформацiйнi iнтернет-ресурси Korrespondent.net, Football.ua, Vgorode.ua, iнтернет-портали Bigmir.net i I.ua, www.Dengi.ua, www.Gloss.ua, www.Segodnya.ua, www.iSport.ua, www.KP.ua, www.AiF.ua, www.Novynar.com.ua, www.Ricardo.com.ua, www.Tv.ua. Крiм того, до групи входить телеканал "Меню ТБ".

У Росiю UMH вийшов у 2003 роцi. До росiйського видавничого портфеля холдингу входять шiсть журналiв - "Теленеделя", "Футбол", "Истории из жизни", "Успехи и поражения", "Истории о любви" i "Линия судьбы", а також видавничий дiм "Популярная пресса".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА